Στου Αιγαίου τα νησιά σφάζονται παλληκάρια...

 
Τα νησιά του Αιγαίου πήρανε σβάρνα ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας – και καλά κάνουν. Οι νησιώτες έχουν ένα σωρό λόγους να αισθάνονται ανήσυχοι αυτή την περίεργη εποχή:

● Τις κορώνες του Ερντογάν και των δικών του, που κυμαίνονται από την ωμή απειλή μέχρι το... επικίνδυνο καραγκιοζιλίκι – από το ένα άκρο στο άλλο χωρίς σταματημό.

● Την αγωνία τους για το αν φέτος ο τουρισμός θα καλύψει ένα μέρος από τις χασούρες της πανδημίας και θα δώσει μια γερή ανάσα στην τσέπη τους.

● Την αγωνία τους μήπως σκάσει ένα νέο μεταναστευτικό καλοκαιριάτικα – το βόρειο Αιγαίο νιώθει ακόμα τις αναταράξεις από τα προηγούμενα χρόνια.

● Την επιπλέον αγωνία τους επειδή όλα στα νησιά – από τα καύσιμα μέχρι τα τρόφιμα – είναι ακριβότερα απ’ όσο στα αστικά κέντρα της ηπειρωτικής χώρας.

● Το μόνιμο και δίκαιο αίσθημα ότι η πολιτική εξουσία κινείται με τη λογική πως Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα – άντε και η Θεσσαλονίκη.

Οι δύο μεγάλοι παίκτες του συστήματος είναι, φυσικά, σε προεκλογική εκστρατεία διαρκείας. Άρα ο καθημερινός καβγάς είναι στο πρόγραμμα.

Το θέμα βέβαια δεν είναι αν και πόσο θα συγκρουστούν. Ούτε αν αυτό θα γίνει με αστική ευγένεια ή με τσαμπουκάδες. Το ζητούμενο είναι ο κόσμος να αντιλαμβάνεται ότι αυτό γίνεται για λογαριασμό του. Ότι, τέλος πάντων, πλακώνονται για πάρτη του. Και οι νησιώτες, που ζουν με αυξημένο βαθμό δυσκολίας, έχουν μια ανάγκη παραπάνω…

topontiki.gr