Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Κωμωδία...


 Αλλη μία πράξη της κωμωδίας Νοβάρτις - ελληνική κυβέρνηση παίχτηκε χθες με την κατάθεση αγωγής του Ελληνικού Δημοσίου κατά της εταιρείας για βλάβη του Δημοσίου. Και πρόκειται περί κωμωδίας για τους εξής λόγους:

Πρώτον, γιατί η αγωγή αναφέρεται αποκλειστικά... σε χρηματισμό γιατρών, ενώ από παντού προκύπτει ότι τα μεγάλα κέρδη της εταιρείας δεν προήλθαν από την υπερσυνταγογράφηση, αλλά από την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων και τον αποκλεισμό του ανταγωνισμού - δηλαδή, από αποφάσεις καθαρά πολιτικές.

Δεύτερον, γιατί ο ισχυρισμός του Πλεύρη ότι χρηματίστηκαν αποκλειστικά γιατροί, άρα όχι πολιτικοί, καταπίπτει από τη στιγμή που ένας τουλάχιστον πρώην υπουργός Υγείας παραπέμπεται για εμπλοκή στο σκάνδαλο. Και σε κάθε περίπτωση, είναι ένας ισχυρισμός που μπορεί να βασιστεί μόνο στο αξίωμα ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν χρηματίζονται. Ας γελάσουμε.

Τρίτον, γιατί έστω και ο χρηματισμός γιατρών μπορεί να τεκμηριωθεί από την ελληνική πλευρά μόνο με βάση τα πορίσματα της Τουλουπάκη και τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων. Και η ελληνική κυβέρνηση διώκει την Τουλουπάκη για συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία, ενώ χαρακτηρίζει στημένους τους προστατευόμενους μάρτυρες. Και μάλιστα με τον Πλεύρη να παίζει κεντρικό ρόλο. Αυτά η εταιρεία θα τα επικαλεστεί.

Και τέταρτον, γιατί η Νοβάρτις και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση γνωρίζονται πολύ καλά, όπως θα θυμόμαστε και από την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που αποδέσμευε τα λεφτά του Φρουζή. Και αυτό κάνει τη σκηνοθεσία της κωμωδίας ακόμα πιο κραυγαλέα...

Η ΑΥΓΗ

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.