Σκανδαλώδες βόλεμα για την ευνοούμενη του Άδωνι

0


 Επιβραβεύεται η γυναίκα που λάμβανε εκ μέρους του τις «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις από την πολυεθνική Novartis!

Συνεχίζει και πληρώνει, αδρά και με σκανδαλώδη τρόπο, το Ελληνικό Δημόσιο τη Βασιλική Κατραβά, πρώην γραμματέα του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία κατέθετε στον πρώην (και μάλλον εσαεί) εργοδότη της, την περίοδο που λάμβανε χώρα το σκάνδαλο Novartis, τα περίφημα «αδιευκρίνιστα» ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του.

Από τη Μαρία Παναγιώτου

Αρκεί να αναφέρουμε, για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του σκανδαλώδους βολέματος, πως η κυρία Κατραβά, από τη μία, εργάζεται με διάφορες συμβάσεις, σε υψηλές θέσεις, στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, που υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ, από την άλλη, έχει υπογράψει σύμβαση και ως καθαρίστρια με τον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), προφανώς για να εισπράττει απλά τον μισθό αλλά και αμέτρητες υπερωρίες.

Αναλυτικά, και όπως προκύπτει από τις διάφορες συμβάσεις, στην κυρία Κατραβά ανατίθενται διαρκώς σειρά έργων από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Καινοτομίας, προκειμένου να βρίσκεται σταθερά στη λίστα πληρωμών του υπουργείου Ανάπτυξης. Τον Ιανουάριο του 2020, για παράδειγμα, υπέγραψε σύμβαση αρχικής διάρκειας έξι μηνών για να παράσχει υποστηρικτικές υπηρεσίες στο γραφείο του γενικού γραμματέα Αθανάσιου Κυριαζή, ύψους 10.000 ευρώ. Ετσι, η κυρία Κατραβά εξασφάλισε από το υπουργείο Ανάπτυξης μηνιαία αποζημίωση 1.660 ευρώ.

Η συγκεκριμένη σύμβαση προφανώς ανανεώνεται σταθερά ανά εξάμηνο, γιατί η πρώην γραμματέας και παντοτινή έμπιστη του Άδωνι Γεωργιάδη συνεχίζει να προσφέρει διοικητική υποστήριξη, σταθερά, στον Αθανάσιο Κυριαζή. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, για παράδειγμα, ταξίδεψε ως σύμβουλός του στη Θεσσαλονίκη για μία εκδήλωση με θέμα «Χρηματοδότηση της καινοτομίας ως μοχλός για περιφερειακή ανάπτυξη», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Αλλά και τον περασμένο Οκτώβριο επισκέφθηκε ξανά τη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Κυριαζή, που υπογράφει εξάλλου και όλες τις συμβάσεις της, προκειμένου να λάβουν μέρος στο «8o Τεχνολογικό Forum».

Κι αυτά δεν είναι τα μόνα χρήματα που λαμβάνει η κυρία Κατραβά από τη συγκεκριμένη γραμματεία του υπουργείου Ανάπτυξης. Το περασμένο φθινόπωρο υπέγραψε σύμβαση τριών μηνών και ύψους 5.000 ευρώ για να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε έργο με τίτλο «Δημιουργία εθνικών ερευνητικών δικτύων στις αλυσίδες της “Ελιάς”, του “Aμπελιού”, του “Μελιού” και της “Κτηνοτροφίας”». Οι υπηρεσίες αυτές, όπως περιγράφονται στη σύμβαση, είναι ενέργειες επικοινωνίας, ενέργειες πληροφόρησης και δημοσιότητας και υποστήριξης των διαδικασιών ελέγχου υλοποίησης του έργου.

https://www.newsbreak.gr/politiki/346866/skandalodes-volema-gia-tin-eynooymeni-toy-adoni/

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)