Επιμένει αντιδημοκρατικά ο Βορίδης...

0


 Με ηχηρές καταγγελίες για πλήγμα στη δημοκρατία και επιβολή σιωπητηρίου αντιδρούν κόμματα της αντιπολίτευσης στη ρύθμιση του υπουργού Εσωτερικών, Μ. Βορίδη, που φιμώνει ουσιαστικά τις αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις, αφαιρώντας τους το δικαίωμα να εισηγούνται στα δημοτικά συμβούλια κατεπείγοντα θέματα προς συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως. 

Ο λόγος για το...

άρθρο 42 του νομοσχεδίου-σκούπα που έθεσε σε διαβούλευση ο υπουργός, άρθρο το οποίο προωθείται ενώ καταπίπτουν ως αντισυνταγματικές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) –τονίζουν σε ανακοινώσεις τους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.– διατάξεις που η κυβέρνηση προώθησε με την ίδια στόχευση, δηλαδή την αποδυνάμωση των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων.

«Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση μας αποδεικνύει την αλλεργία της στον διάλογο και στους δημοκρατικούς θεσμούς», τονίζουν σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές (και τομεάρχες Εσωτερικών) του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδης και Μιλτ. Χατζηγιαννάκης. «Είναι πληγή για τη δημοκρατία ο τρόπος που ασκεί πολιτική η παρούσα κυβέρνηση», επισημαίνουν οι δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας τα… πεπραγμένα της κυβέρνησης Ν.Δ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: 

«Δεν τους αρέσει η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου; Αντισυνταγματικά δίνουν τις αρμοδιότητές του στην Οικονομική Επιτροπή. Δεν τους αρέσει ο τρόπος εκλογής αντιδημάρχων; Αντισυνταγματικά τον αλλάζουν μετά τις εκλογές. Τώρα δεν τους αρέσει η κριτική εντός των δημοτικών συμβουλίων; Φιμώνουν τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης».

Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «αυταρχική απόπειρα να φιμώσει τις δημοτικές παρατάξεις» με τρόπο που «αποτελεί όνειδος για τη δημοκρατία», η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ-υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Ευαγγελία Λιακούλη, θυμίζει ότι «από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι σήμερα οι υπουργοί του κ. Μητσοτάκη επιδίδονται σε έναν ανηλεή πόλεμο εναντίον των Δημοτικών Συμβουλίων, κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του μόνου θεσμού με άμεση λαϊκή νομιμοποίηση που αδυνατούν να χειραγωγήσουν και να καθυποτάξουν στις παλαιοκομματικές και πελατειακές τους ορέξεις». Η κ. Λιακούλη καλεί τους δημοκράτες δημάρχους να «αντιταχθούν με ένα δυναμικό “όχι”» στο κυβερνητικό «ανοσιούργημα»...

Στέργιος Ζιαμπάκας

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)