Στην Τουρκία κατέφυγε το σούπερ γιοτ του Ρώσου μεγιστάνα Λεονίντ Μίκελσον

 
Μετά από περισσότερες από δύο εβδομάδες που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, το σούπερ γιοτ Pacific αξίας 150 εκατ. δολαρίων του Ρώσου μεγιστάνα Λεονίντ Μίκελσον, άρχισε να μεταδίδει ξανά τη θέση του.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το σκάφος του δεύτερου πιο πλούσιου Ρώσου, ο οποίος τελεί υπό το καθεστώς των δυτικών κυρώσεων, βρήκε τελικά «ασφαλές λιμάνι» στην Τουρκία.

Το μήκους 280 ποδών Pacific, έδεσε στο λιμάνι της Μαρμαρίδας, μετά από ένα ταξίδι 7.000 μιλίων. Το σκάφος είχε αποπλεύσει από την Κόστα Ρίκα και ταξίδεψε υπό καθεστώς «συσκότισης» (με κλειστό τον αναμεταδότη του) στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού που διάρκεσε σχεδόν έναν μήνα.

Μέχρι στιγμής ευρωπαϊκές χώρες έχουν κατασχέσει κοντά στα 12 σούπερ γιοτ Ρώσων ολιγαρχών που σχετίζονται με τον πρόεδρο Πούτιν στο πλαίσιο των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία, των οποίων η συνολικά αξία ξεπερνά τα 2,3 δισ. δολάρια.

Η Τουρκία αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό για τα σούπερ γιοτ των Ρώσων ολιγαρχών, καθώς δεν εφαρμόζει τις κυρώσεις. Ήδη στα λιμάνια της έχουν καταφύγει τα Titan (του Αλεξάντερ Αμπράμοφ),Eclipse (του Ρομάν Αμπράμοβιτς)και Clio (του Όλεγκ Ντεριπάσκα).