Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα - Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις ελληνικές προκλήσεις

0


 Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε σήμερα η Άγκυρα, αυτή την φορά μέσω του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Oπως μετέδωσε το τουρκικό Haber, ο Ακάρ ισχυρίστηκε πως η Τουρκία απάντησε σε «άδικες και παράνομες επιθετικές» της Ελλάδας και πως θα συνεχίσει να το κάνει «μην επιτρέποντας τετελεσμένα».

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε: «Απαντήσαμε σε κάθε μία από τις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας. Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα».

Χουλουσί Ακάρ σε τουρκική εφημερίδα

Eπίσης δήλωσε ότι «κάποιοι πολιτικοί στην γειτονική Ελλάδα επιμένουν να ξυπνούν το πρωί και να λένε “Τουρκία” και το βράδυ να πηγαίνουν στο κρεβάτι τους λέγοντας “Τουρκία”» και υποστήριξε πως η ελληνική ηγεσία υιοθετεί προκλητική ρητορική: «Θέλουμε να ξέρουν ότι προκαλούν μεγάλο κακό στον Ελληνικό λαό», ενώ πρόσθεσε ότι «η Τουρκία ελπίζει σε διάλογο και ένα κλίμα εποικοδομητικών συζητήσεων το συντομότερο δυνατόν», όπως μεταδίδει το ΣΚΑΙ.

Νωρίτερα, σήμερα, τόσο η Κομισιόν όσο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ έστειλαν μήνυμα προς την Τουρκία, κάνοντας έκκληση να αποφευχθεί η ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση.

Συγκεκριμένα, η Τουρκία θα πρέπει να σέβεται την ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της ΕΕ «στα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πήτερ Στάνο. Ενώ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωση του τόνισε πως «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται».


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)