Ελληνογαλλίδα υπουργός της κυβέρνησης Μακρόν κατηγορείται για βιασμό...


 Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνει η ελληνικής καταγωγής υπουργός της κυβέρνησης Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, σε βάρος της οποίας έχουν γίνει καταγγελίες από δύο γυναίκες για βιασμό.

Σύμφωνα με... τη Le Monde η πρώτη καταγγελία για βιασμό έγινε στις 25 Μαΐου και η έρευνα άνοιξε δύο ημέρες μετά, έκανε γνωστό η εισαγγελία του Παρισιού.

Μια δεύτερη καταγγελία έγινε στις 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το περιοδικό Marianne, οι καταγγελλόμενες πράξεις φέρονται ότι διαπράχθηκαν στο πλαίσιο του επαγγέλματός της ως γυναικολόγος. Όσον αφορά ειδικά τη δεύτερη καταγγελία, τα καταγγελλόμενα γεγονότα φέρονται ότι έλαβαν χώρα «σε ιατρικό περιβάλλον» το 2016 και αφορούσαν μια ενήλικη γυναίκα, γράφει το Marianne, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

«Έχει ξεκινήσει έρευνα για δύο φερόμενες πράξεις βιασμού που φέρονται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο των ιατρικών καθηκόντων της υπόπτου», δήλωσε η πηγή.

Η Ζαχαροπούλου είναι υφυπουργός αρμόδια για την Ανάπτυξη, την Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις. Η 46χρονη πολιτικός διορίστηκε στην κυβέρνηση Μακρόν τον περασμένο μήνα. Προηγουμένως ήταν ευρωβουλευτής με το κόμμα του Μακρόν «La République en Marche».

Η προηγούμενη κυβέρνηση της είχε εμπιστευτεί πέρυσι μια έκθεση για την ενδομητρίωση, ένα θέμα με το οποίο η κ. Ζαχαροπούλου ασχολείται χρόνια. Η έκθεσή της υποβλήθηκε τον Ιανουάριο στα Ελιζέ.

Αρκετοί άλλοι υπουργοί έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική βία, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν. Σε βάρος του τελευταίου έχει κατατεθεί μήνυση για βιασμό. Πρώτα απορρίφθηκε, μετά άνοιξε ξανά, και τελικά η εισαγγελία ζήτησε στις αρχές του 2022 να απορριφθεί εκ νέου η υπόθεση.

Πιο πρόσφατα ο υπουργός Αλληλεγγύης Νταμιάν Αμπά κατηγορήθηκε επίσης για βιασμό. Η εισαγγελία του Παρισιού είπε ότι δεν θα ανοίξει προκαταρκτική έρευνα «προς το παρόν».