Νέος αιφνιδιασμός Τσίπρα...


 «Δεν έχουμε χρόνο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας θέτοντας πλέον το κόμμα όχι απλά σε εκλογική ετοιμότητα και προετοιμασία. Το Σεπτέμβρη εκλογές προέβλεψε... και για το λόγο αυτό ρίχνει τώρα «όλα τα σφυριά στη μάχη». Ο στόχος αυτός βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των αιφνιδιασμών που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μετά και την αξιοποίηση της Ρένας Δούρου επανιδρύει  τώρα και την περίφημη εκλογική task force του Ιουλίου του 2019.

Τρίτωσε για τα κορυφαία στελέχη και τους πρωτοκλασάτους του ΣΥΡΙΖΑ η συνήθεια του Αλέξη Τσίπρα τους τελευταίους έξι μήνες να τους αιφνιδιάζει. Αυτή τη φορά στο θεσμικό πλην όμως υψηλού συμβολισμού όργανο Εκτελεστικό Γραφείο βρήκε τη θέση της και η πρωτεύσασα σε ψήφους  Ρένα Δούρου, δίπλα στις Έφη Αχτσιόγλου και Μαριλίζα Ξεβογιαννακοπούλου....
Αξιοποιώντας την εντολή των 150.000 μελών για να κάμψει τις γκρίνιες και τις ενστάσεις που κάθε φορά ακούγονται ανάμεσα στους πρωτοκλασάτους για μια θέση σε κορυφαίο θεσμικό όργανο του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να παρακάμψει τις γκρίνιες.

Παρών Τσακαλώτου
Έτσι η επιλογή του να τοποθετήσει δίπλα του, στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας τις πρώτες των πρώτων δεν άφηνε περιθώρια για παραφωνίες ενώ και η γυναικεία υπόθεση στην οποία έχει μετατρέψει το ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται από κορυφαία στελέχη και ως μια κίνηση που δεν δημιουργεί νέα ζητήματα μεταξύ των πρωτοκλασάτων ούτε ανοίγει νέα θέματα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέες εστίες εσωτερικής διαμάχης.

Η ομπρέλα πάντως φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία της με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο μετά και τη στήριξη που παρείχε στην Ράνια Σβίγγου να δηλώνει μέσω της Θεανώς Φωτίου και πάλι παρών στα κομματικά πράγματα. Η πρώην υπουργός παρατήρησε ότι στο Εκτελεστικό Γραφείο θα έπρεπε να μετέχει και ο πρώην υπουργός οικονομικών.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπέρασε εύσχημα το παρών που δήλωσε μέσω της Θεανώς Φωτίου η τάση λέγοντας ότι αυτό το όργανο δεν έχει την έννοια της ηγετικής ομάδας και ότι είναι ένα εκτελεστικό όργανο με θεσμική συγκρότηση όπως προβλέπει το καταστατικό.  

Task Force
Από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη τελούν εν αναμονή των νέων χρεώσεων για την κομματική δουλειά με αποκλειστικό έργο την οργανωτική δουλειά και την εκλογική μάχη.

Μετά την εντολή του για την επίσπευση συγκρότησης των ψηφοδελτίων, ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες φαίνεται να επαναφέρει το ομολογουμένως επιτυχημένο σχήμα των εκλογών του Ιουλίου του 2019, το οποίο συστήθηκε μετά το καθηλωτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και κατάφερε να επαναφέρει το ΣΥΡΙΖΑ στο 32%.

Το νέο άτυπο όργανο αναμένεται πολύ σύντομα να συγκροτηθεί και σε αυτό αναμφίβολα όπως και το 19 έτσι και τώρα λένε οι πληροφορίες θα έχει στις τάξεις του και τον κ. Τσακαλώτο, όπως και το 19.

Στην προηγούμενη εκλογική task force μετείχε και ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Βούτσης αλλά και ο πυρήνας των νέων ανθρώπων που τον πλαισιώνουν μέχρι σήμερα και τους εμπιστεύεται όπως ο Νίκος Παππάς, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η Έφη Αχτσιόγλου. Μετείχαν και οι συνεργαζόμενοι τότε Νίκος Μπίστης και Γιάννης Ραγκούσης ή η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Εκ των πραγμάτων η νέα task force αναπόφευκτα θα είναι μια πιο αντρική υπόθεση μια και δεν θα εμπίπτει στην υποχρεωτική ποσόστωση του 50% για τις γυναίκες αλλά ο στόχος της όπως δείχνουν και οι κινήσεις του προέδρου θα είναι να συνθέσει όλες τις δυνάμεις ώστε να γίνει πράξη αυτό που σχηματικά έλεγαν συνεργάτες όταν συστήνονταν το think tank των ειδικών και των επιστημόνων που συμβουλεύεται ο κ. Τσίπρας...

Σωτήρης Μπολάκης

libre.gr