Με τη φτώχεια δεν έχει σωσμό...


Φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες καθώς τα φίδια τούς έχουν ζώσει από παντού τους κυβερνώντες και ψάχνουν εναγωνίως... μια κάποια διέξοδο τον Σεπτέμβριο.
Η χώρα βρίσκεται σε οικονομικό αλλά και διπλωματικό αδιέξοδο και αυτοί ψάχνουν την έξοδο κινδύνου θεωρώντας πως θα κάνουν την πολύμορφη και πολυεπίπεδη κρίση ευκαιρία και θα σώσουν έστω και στο παρά πέντε το πολιτικό τους σαρκίο... Μοναδική πηγή αισιοδοξίας τους, τα προβληματικά ποσοστά των δημοσκοπήσεων που όσο μεγαλύτερη η κοινωνική δυσαρέσκεια για τα αποτελέσματα της οικονομικής και εξωτερικής τους πολιτικής τόσο τους εμφανίζουν κερδισμένους με αέρα ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια πηγή αισιοδοξίας τόσο επίπλαστη που κινδυνεύουν όταν φτάσουν να μην έχει στάλα νερό να ξεδιψάσουν, αφού όλα δείχνουν πως σύντομα θα στερέψουν και οι τελευταίες κάλπικες ελπίδες που κατασκευάστηκαν με τη δήθεν κοινωνική τους πολιτική, που αποδεικνύεται κενή περιεχομένου.

Με τον πληθωρισμό να ροκανίζει μήνα με τον μήνα όλο και μεγαλύτερο τμήμα του μισθού. Με την οικονομική ανασφάλεια να χτυπάει κόκκινο σε μια εποχή που παραδοσιακά η κοινωνία, παρά τα όποια προβλήματά της, είχε πάντα μια τάση να χαλαρώνει. Με την ένταση στα ελληνοτουρκικά να ανεβαίνει εξυπηρετώντας κοινά προβλήματα που ταλανίζουν και τις δύο πλευρές του Αιγαίου και να λειτουργεί αποσυσπειρωτικά για την κυβέρνηση καθώς οι πολίτες της χρεώνουν την όποια κρίση σε δικές της επιλογές.

Με αυτά και μ’ αυτά να κρέμονται απειλητικά πάνω από το Μαξίμου, κάποιοι θέλουν να πιστεύουν πως υπάρχει ακόμα έξοδος κινδύνου, από την οποία θα μπορέσουν να δραπετεύσουν από τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Με τις παραδοσιακές μαυρογυαλούρικες τακτικές αλλά και τις σύγχρονες μεθοδεύσεις θέλουν να πιστεύουν πως θα καταφέρουν να ξεφύγουν, μόνο που τους ξεφεύγει ότι με τη φτώχεια δεν έχεις σωσμό...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ