Καταδρομική του «Ρουβίκωνα» στο τουρκικό προξενείο


Πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα υπέρ των Κούρδων και κατά της Τουρκίας

Πριν λίγη ώρα ο «Ρουβίκωνας» έκανε καταδρομική στο τουρκικό προξενείο στο Ψυχικό. Μέλη του πάνω σε μηχανάκια πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα υπέρ των Κούρδων και κατά της Τουρκίας για τον πόλεμο στο Κουρδιστάν, στο Βόρειο Ιράκ και στη Βορειοανατολική Συρία.

«Η νέα μεγάλης κλίμακας πολεμική επιχείρηση που το φασιστικό τουρκικό κράτος ξεκίνησε στις 17-18 Απριλίου, με την πλήρη υποστήριξη και ένοχη σιωπή της Δύσης και του ΝΑΤΟ, αλλά και του ιρακινού κράτους και του καθεστώς Μπαρζανί (KDP)» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας, λέγοντας για τον Ερντογάν ότι «θέλει την Τουρκία ως τον τοποτηρητή σε περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, που αυτοδιοικούνται από κουρδικό πληθυσμό και όχι μόνο, σαν ένα ενιαίο έθνος-κράτος».

Στην σελίδα τους στο facebook αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Σε μια περίοδο που οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί οξύνονται καθημερινά μέσα σε ένα τοπίο ενός νέου αναδυόμενου πολυπολικού κόσμου, οφείλουμε να πάρουμε θέση ενάντια στον φασισμό, τις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις των κρατών και του κεφαλαίου και υπέρ της επανάστασης, υπέρ της ελευθερίας. Διότι πρέπει να κατανοήσουμε πως κάθε χτύπημα στο κουρδικό κίνημα ελευθερίας είναι και ένα χτύπημα στο παγκόσμιο κίνημα για ανατροπή, διότι κάθε επίθεση κράτους και κεφαλαίου βρίσκει πάντα χαμένους και χαμένες εμάς, τη βάση αυτής της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Να αναλάβουμε δράση λοιπόν, και να δείξουμε την έμπρακτη διεθνιστική μας αλληλεγγύη!».