Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Πρωθυπουργός των χρεών...


Έχει 40 ακίνητα, να τα χιλιάσει.  Έχει, επίσης, εισόδημα απλησίαστο ακόμα και για τους επάνω της μεσαίας τάξης του.  Έχει εταιρείες της συζύγου, διασυνδέσεις με μυστήριες οφσόρ, τσεπώνει ακόμα και αγροτικές ενισχύσεις... Αλλά χρωστάει, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, κοντά στο 1.300.000 στις τράπεζες. Και αναρωτιούνται ορισμένοι πώς δεν ντρέπεται, ο πλούσιος των πλουσίων της πολιτικής, να είναι χρεωμένος μέχρι τον λαιμό. Γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι ο Μητσοτάκης είναι η ζώσα διάψευση της φιλοσοφικής αλήθειας πως ο άνθρωπος είναι το σύνολο από τις εμπειρίες του. Αυτός είναι το σύνολο από τα χρέη του...

Χρωστάει, για να συνεννοηθούμε, τον λογαριασμό για χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, που θα είχαν σωθεί αν δεν φρόντιζε το έσχε το δικό του και των φίλων του πολύ περισσότερο από τις ζωές των υπηκόων του. Αν δεν έκανε την πανδημία ευκαιρία για ληστεία του δημόσιου χρήματος με μάσκα έκτακτης ανάγκης. Αν δεν έβγαζε στον κλήρο τα ιμάτια του ΕΣΥ λόγω ιδιοτέλειας και ιδεολογικής ευτέλειας. Αν δεν ανέθετε σε έναν κραγμένο ακροδεξιό δικηγόρο την Υγεία και τη ζωή μας. Αν μπορούσε να καταλάβει ότι ο πλουτισμός, δικός του και των γνωστών άλλων, εν μέσω θανατικού είναι βαριά ανηθικότητα.

Χρωστάει, επίσης, δισεκατομμύρια που αφαίμαξε από νοικοκυριά και επιχειρήσεις με λογαριασμούς ηλεκτροπληξίας για να τα μεταβιβάσει στους παρόχους ενέργειας, στον κάθε Στάσση, σε εθνικούς αεριτζήδες και χρυσά καλόπαιδα. Καταδικάζοντας κόσμο και κοσμάκη στην ανέχεια και στην απελπισία, και προσφέροντας σε όλη την ελληνική κοινωνία, στο τμήμα της τουλάχιστον που δεν τρέφεται με τα άχυρα της συστημικής ενημέρωσης, ένα κλασικό παράδειγμα κοινωνικής λεηλασίας, μέρος της οποίας επιστρέφεται με όρους προεκλογικής φιλανθρωπίας. Μας χαρίζει κάτι από τα κλεμμένα εν ολίγοις.

Χρωστάει τη διάβρωση της κοινωνικής συνοχής, την υπονόμευση της δημοκρατίας, τα οικονομικά και ηθικά έξοδα από τις χήνες της Νοβάρτις που βάφτισε ψάρια, κηρύσσοντας διωγμό των καλών ψαράδων, τη συκοφαντία που έκανε κανονικότητα και τις διώξεις που έκανε εργαλείο καθεστωτικής επιβολής. Πολλά χρωστάει και όχι μόνο στις τράπεζες, σε όλους μας. Αλλά ήρθε η ώρα επιτέλους να πληρώσει τον λογαριασμό. Τον περιμένουμε με την προσήκουσα αδημονία και οργή. Στις κάλπες...

H AYΓΗ

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.