Αντίστροφη μέτρηση για το Power Pass: Προσοχή με την προθεσμία της αίτησης!

 
Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία

Πώς και πώς περιμένουν οι δικαιούχοι την επιδότηση για το ηλεκτρικό τους ρεύμα, καθώς η ενεργειακή ακρίβεια έχει φέρει τους πάντες σε απόγνωση.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές είναι ότι, δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος. Κάτι βέβαια αντίστοιχο, συνέβη και με το Fuel Pass. Δηλαδή όσοι επιθυμούν να διεκδικήσουν την κρατική ενίσχυση θα πρέπει να βιαστούν από την πρώτη κιόλας ημέρα όπου θα ανοίξει η πλατφόρμα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 15 Ιουνίου, ενώ οι πρώτες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Ιουλίου.

Η αρχή θα γίνει με την αποζημίωση έως και 600 ευρώ για τις επιπλέον καταναλώσεις από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022. Θα ακολουθήσει η αύξηση της επιδότησης για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί με την εισαγωγή του νέου συστήματος υπολογισμού της τιμής του ρεύματος για όλους από τον Ιούλιο, που θα καλύψει το 80% έως το 90% του επιπλέον κόστους.

Τι γίνεται αν ο λογαριασμός βγαίνει σε άλλο όνομα

Είναι μάλλον η πιο συχνή περίπτωση. Ειδικά οι ενοικιαστές που δεν έχουν τον λογαριασμό ρεύματος στο όνομά τους, είναι αρκετοί. Δηλαδή, μπορεί να είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη από τον οποίο νοικιάζουν το σπίτι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, έχει δοθεί ήδη απάντηση και η επιδότηση δεν θα κρίνεται από το όνομα, αλλά από τη δήλωση κατοικίας στο Ε1. Έτσι, αν έχετε δηλώσει κανονικά την πρώτη κατοικία σας, θα λάβετε την αναδρομική επιδότηση.

Ποιοι θα πάρουν έξτρα 250 ευρώ

Επιπλέον οικονομική ενίσχυση για το ρεύμα, ύψους 250 ευρώ, θα δοθεί στους φοιτητές για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου. Τα ποσά θα δοθούν τώρα για πρώτη φορά, αφού συμπληρωθούν στο Ε1 οι κωδικοί.

Προσοχή με το fuel pass!

Μέχρι το τέλος Ιουνίου τρέχει το πρόγραμμα του fuel pass καθώς και η μείωση κατά 15 λεπτά το λίτρο για το diesel κίνησης. Η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης παραμένει ακόμα ανοιχτή, ακόμα και αν στο τέλος Ιουνίου λήγει η χρονική περίοδος της επιδότησης. Αυτό δεν θα γίνει με το Power Pass.