Διεθνής περίγελος η ΕΡΤ με τα δωρεάν μαθήματα κλοπής...

 
Θυμάστε που σας είχαμε πει για ένα καταπληκτικό ρεπορτάζ που παρουσίασε η ΕΡΤ δείχνοντάς μας με απλά και εύκολα βήματα πως να κλέβουμε βενζίνη από παρκαρισμένα αυτοκίνητα;

Απίστευτο αλλά αληθινό. Και... μάλιστα μας έδινε δύο τρόπους.

Ο εύκολος τρόπος: «Εδώ που είναι το ρεζερβουάρ, ανοίγουμε την τάπα, βάζουμε το σωλήνα μέσα. Με το που τραβήξουμε, ρουφήξουμε, αρχίζει μέσω της φυσικής ροής και τρέχει η βενζίνη και αδειάζει στο μπιτόνι που έχουμε για να κλέψουμε τη βενζίνη».

Και ο δύσκολος: «Αν πάει κάποιος στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου (από κάτω) με ένα κατσαβίδι, με ένα μαχαίρι - κάτι, μπορεί πολύ εύκολα να ανοίξει μία τρύπα και να αρχίσει να αδειάζει το ντεπόζιτο».

Εννοείται πως μετά από αυτό το, ας πούμε ατυχές ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ακολούθησε πανηγύρι στα social media. Μιλάμε για πραγματικό διασυρμό της Δημόσιας Τηλεόρασης του πολύ επιτυχημένου Κωνσταντίνου Ζούλα. Αυτού που διαγράφηκε από την ΕΣΗΕΑ για ένα άλλο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, προ λίγων μηνών, με τον ανταποκριτή που θεωρητικά έπινε βότκες στη Μόσχα αλλά, πρακτικά, έτρωγε σουβλάκια στην Καλλιθέα (ή την Κυψέλη;).

Από χθες λοιπόν ο διασυρμός είναι παγκόσμιος μια και μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων το τραγελαφικό ρεπορτάζ κάνει το γύρο του κόσμου. Φάνηκε και σε αυτούς κάπως ατυχές. «Η ελληνική δημόσια τηλεόραση δίνει συμβουλές για το πώς να κλέβεις βενζίνη» έγραψε και ο σοβαρός Guardian.

Από επιτυχία σε επιτυχία η ΕΡΤ. Ολος ο κόσμος πλέον μιλάει γι αυτήν. Για λάθος λόγους βέβαια αλλά δεν βαριέσαι...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr