Πατάει γκάζι για να προλάβει τις εξελίξεις...

 
Με το όπλο παρά πόδα για ένα γεμάτο πολιτικά καλοκαίρι και ένα θερμό εκλογικό φθινόπωρο βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ. Η εκτίμηση της ηγεσίας... της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία εδραιώνεται όσο κυλούν οι ημέρες, είναι ότι οι κάλπες δεν θα αργήσουν να προκηρυχτούν, αφού προς αυτήν την κατεύθυνση κατατείνουν οι κινήσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό η εντολή του Νίκου Ανδρουλάκη προς τα στελέχη του κόμματος είναι να παραμένουν σε εγρήγορση και ταυτόχρονα να επιταχύνουν σε μια σειρά από εκκρεμότητες, π.χ. συγκρότηση των ψηφοδελτίων και δράσεις όπως θεματικές ημερίδες και καμπάνιες, πριν τους προλάβει ο Αύγουστος.

Η αρχή του πολιτικού σπριντ, ώστε να είναι εγκαίρως έτοιμοι, θα γίνει σήμερα στις 10 το πρωί, οπότε και συνεδριάζει -μέσω τηλεδιάσκεψης- για πρώτη φορά από την εκλογή του το νέο Πολιτικό Συμβούλιο.

Επί τάπητος θα τεθούν οι τρέχουσες πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις, τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών στα οποία δίνει έμφαση το ΠΑΣΟΚ όπως η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και η υπερβολική αύξηση του κόστους ζωής και, τρίτον, ο προγραμματισμός πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων του κόμματος για το προσεχές διάστημα.

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης στην εισήγησή του αναμένεται να επικρίνει με σφοδρότητα την κυβερνητική πολιτική και την τακτική του κ. Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για έλλειψη αξιοπιστίας εκ μέρους του, για αποτυχία στη διακυβέρνηση και για δημιουργία συνθηκών αστάθειας στη χώρα. Θα αποδομήσει παράλληλα την επιχειρηματολογία «σούπερ μάρκετ» του κ. Τσίπρα (στη Γαλλία με την Αριστερά του Μελανσόν, στην Πορτογαλία με τους Σοσιαλιστές του Κόστα και στην Ελλάδα μετά τον ακροδεξιό Καμμένο σε αναζήτηση σωσίβιου στην προοδευτική διακυβέρνηση). Τέλος, θα επαναλάβει ότι το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται για να καταστεί μια κυβερνητική επιλογή αξιοπρέπειας για τον ελληνικό λαό, με αντίπαλο τη Δεξιά και με ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την αλλοπρόσαλλη σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

Η Εφημερίδα των Συντακτών