Αποκλείει ο Τσίπρας...


 ...συνεργασία με ΝΔ και κυβερνήσεις «μεγάλου συνασπισμού»...

Κατηγορηματικά «όχι» σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ ή και κυβερνήσεις «μεγάλου συνασπισμού» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα στο περιθώριο της ομιλίας του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να απέρριψε τέτοια σενάρια συνομιλώντας με... επιχειρηματίες που τού εξέφρασαν την αγωνία τους για το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας προκρίνοντας σενάρια μεγάλου συνασπισμού.

Κατά τις πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο απέκλεισε με απόλυτο τρόπο ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά συγχρόνως εξήγησε στους συνομιλητές του από τον επιχειρηματικό κόσμο ότι οι δύο πόλοι που υπάρχουν στο πολιτικό μας σύστημα, ενώ μπορούν και πρέπει να κάνουν κυβερνήσεις συνεργασίας, σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να συμβεί μεταξύ τους. Και στο πρόσφατο παρελθόν άλλωστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε απορρίψει μία τέτοια προοπτική λέγοντας πως η απόσταση που χωρίζει το κόμμα του από τη Νέα Δημοκρατία του κυρίου Μητσοτάκη είναι «χαώδης».

Στο ίδιο κλίμα άλλωστε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» όταν ρωτήθηκε για το εάν υπάρχει πιθανότητα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ ή και συμμετοχής σε τρικομματική με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ήταν τόσο κατηγορηματικός στον τρόπο που απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που σχολίασε χαρακτηριστικά: “Όταν παγώσει η Κόλαση”...

Όπως έχει γράψει ήδη το ethnos.gr στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται πλέον πεπεισμένοι ότι ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να «αποδράσει» θα προκηρύξει εκλογές αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο και μάλιστα για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Κατά τους παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οδηγούνται σ’ αυτές τις εκτιμήσεις η διογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια με την κοινωνική πλειοψηφία να αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του μήνα, αλλά και η κοροϊδία που βιώνει από την κυβέρνηση που αρνείται να μειώσει πχ τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης σε συνδυασμό με την επίγνωση από πλευράς του Μαξίμου ότι έρχεται ένας ιδιαίτερα δύσκολος χειμώνας οδηγούν τον κ. Μητσοτάκη στην απόφαση να επισπεύσει τις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει οδηγίες στους συνεργάτες του να επιστρέψουν από τις ολιγοήμερες διακοπές τους τον Δεκαπενταύγουστο προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι σε ετοιμότητα όταν γίνει η προκήρυξη των εκλογών. Μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με αποκλειστικό αντικείμενο την προετοιμασία των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ στόχος είναι το 80% των ψηφοδελτίων να έχει ανακοινωθεί έως τα τέλη Ιουλίου.

Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται σε τροχιά προεκλογικής εγρήγορσης με τον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίζει τις περιοδείες του ανά τη χώρα και τον κομματικό μηχανισμό να οργανώνει ανοιχτές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή όλων των στελεχών...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr