Μπαχτεσελί: Η Ελλάδα είναι πιόνι ιμπεριαλιστικών δυνάμεων

 
Συνεχίζονται αδιάκοπα οι τουρκικές προκλήσεις κατά της Ελλάδας από την Άγκυρα. Τη σκυτάλη αυτή τη φορά πήρε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελι, που όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣKAI στην Κωνσταντινούπωλη, Μανώλης Κωστίδης, έφτασε να χαρακτηρίσει την Ελλάδα «πιόνι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων», και «προβοκάτσια» την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ψέριμο.

Ειδικότερα, στις δηλώσεις του, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ισχυρίστηκε πως η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ψέριμο αποτελεί «ξεκάθαρη πρόκληση» αλλά και «προβοκάτσια που που φέρνει μπροστά μας κάθε πιθανότητα». Επιπλέον είπε πως τα μηνύματα που έστειλε στην Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ «είναι δείγμα πως κάθε ημέρα εκτείνεται το μέτωπο της εχθρότητας εναντίον μας».

Παράλληλα, έφτασε να χαρακτηρίσει την Ελλάδα πιόνι ιμπεριαλιστικών δυνάμεων:

«Οι περισσότερες χώρες που νομίζουμε πως είναι σύμμαχοι μας έχον άμεση σχέση με την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση, είναι αγκαλιασμένοι μεταξύ τους. Τον αγώνα ύπαρξης που δίνει η Τουρκία προσπαθούν να τον εμποδίσουν με τις τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και με την Ελλάδα που είναι το πιόνι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων».

Πηγή: skai.gr