Τουρκία: Κάλεσε για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη...

0


 Η Τουρκία κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τον Έλληνα πρεσβευτή στην Άγκυρα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ως αιτία... αναφέρεται "η παροχή διευκολύνσεων στην Ελλάδα σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, η FETÖ και η DHKP-C, τις οποίες η Τουρκία καταπολεμά, καθώς και η δράση του PKK που οργανώθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα"...

Όπως ειπώθηκε στον Χριστόδουλο Λάζαρη, οι "προαναφερθείσες οργανώσεις διεξάγουν εύκολα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα και ότι η Ελλάδα θεωρείται ολοένα και περισσότερο ως ασφαλές καταφύγιο για 'κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία".

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ στον κ. Λάζαρη παρουσιάστηκε το παράδειγμα του στρατοπέδου του Λαυρίου, όπου "οι τρομοκράτες που απειλούν την ασφάλεια της Τουρκίας επωφελούνται από κάθε είδους υλικοτεχνική υποδομή και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης".

Η Τουρκία εξέφρασε και την ανησυχία της "σχετικά με την ασφάλεια των τουρκικών αντιπροσωπειών και των πολιτών στην Ελλάδα" και επανέλαβε "τις προσδοκίες που έχει για αποτελεσματική συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που απορρέουν από τις σχέσεις γειτονίας και το διεθνές δίκαιο".

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)