Ευτυχώς μιλάνε οι ξένοι...


 ...και μαθαίνουμε ότι η Ελλάδα μπαίνει όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο στην Ουκρανία...

Δύο φορές μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, ο ελληνικός λαός μαθαίνει από ξένο αξιωματούχο ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να εμπλέξει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο στην Ουκρανία... στέλνοντας επιπλέον πολεμικό υλικό στο Κίεβο.

Την πρώτη φορά ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, με ένα tweet, ευχαρίστησε την Ελλάδα για την αποστολή νέων οπλικών. Δημοσιογράφοι και αντιπολίτευση έψαχναν να βρουν «τι εννοούσε ο ποιητής» καθώς επισήμως η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερώσει ότι θα αρκεστεί σε όσα είχε στείλει στην Ουκρανία τις πρώτες μέρες του πολέμου.

Χθες, μετά από μια συνάντηση μεταξύ Μητσοτάκη και Σολτς, μάθαμε από τον Γερμανό Καγκελάριο  έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα θα στείλει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1 και ταυτόχρονα θα τα αντικαταστήσει με ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder!

Την ώρα που ο Σολτς ενημέρωνε με τον πιο επίσημο τρόπο για αυτή τη συμφωνία, το Μέγαρο Μαξίμου δεν είπε λέξη για αυτό:  «Είχαμε μία πολύ φιλική κουβέντα με τον καγκελάριο, του εξήγησα πως δεν νοείται η τακτική ίσων αποστάσεων, ιδίως από μία χώρα, που έχει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας. Ο Καγκελάριος αντελήφθη την έκταση του προβλήματος. Ο χάρτης της γαλάζιας πατρίδας είναι η καλύτερη απόδειξη για το ότι η Τουρκία μας απειλεί», ήταν τα λόγια του Έλληνα Πρωθυπουργού για την συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του.

«Σήμερα μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για μια παρόμοια συμφωνία με την Ελλάδα (όπως με την Τσεχία, που στέλνει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία από τα αποθέματα του Συμφώνου της Βαρσοβίας). Η Ελλάδα διαθέτει τέτοια συστήματα και θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά άρματα μάχης».  Οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν από τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών»

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει και η κυβέρνηση υποχρέωση να ενημερώσει...

ethnos.gr