Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Εδώ ο κόσμος χάνεται ο Ν.Δένδιας οραματίζεται «πράσινα σχέδια» και «ανεμόμυλους»

 
Την ώρα που οι τιμές πετρελαίου και φ.α. έχουν φτάσει στα ύψη για τα «μάτια του Ζελένσκι» και με την Ελλάδα να κατέχει διαπιστωμένα κοιτάσματα νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο ο υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Δένδιας οραματίζεται πράσινα σχέδια, χωρίς καμία αναφορά σε έρευνες υδρογονανθράκων.

Ο υπουργός των Εξωτερικών επιμένει πως θέλει να κάνει την Ελλάδα «αυτόνομη ενερ4γειακά» σπέρνοντας παντού ανεμόμυλους καταστρέφοντας την εικόνα του περιβάλλο9ντος...

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού Green Deal, την προστασία του οικοσυστήματος και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, με τη μετάβαση, με στοχευμένα μέτρα, σε μία καθαρή, κυκλική οικονομία» τονίζει σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Δένδιας υπογραμμίζει πως η Ελλάδα πρωτοστατεί στην αξιοποίηση των ΑΠΕ και στη διασυνδεσιμότητα με φίλες χώρες, έχοντας ως μακροπρόθεσμο στόχο την ενεργειακή επάρκεια, με προφανή οφέλη στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην περαιτέρω γεωπολιτική μας αναβάθμιση.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.