Θυμήθηκε τους μετανάστες ο Μητσοτάκης...

0


 Την ίδια στιγμή που το μέγαρο Μαξίμου στοχοποιούσε έναν διασώστη προσφύγων επειδή τόλμησε να καταγγείλει τις παράνομες επαναπροωθήσεις στα ελληνικά σύνορα, την... ίδια στιγμή που η κυβέρνηση εφαρμόζει τη σκληρή αντιπροσφυγική πολιτική της σε βάρος του Διεθνούς Δικαίου και βάζει τα γνωστά εμπόδια-αυστηρούς κόφτες (οικονομικούς και δυσκολίας των εξετάσεων) για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες θυμήθηκε τους μετανάστες για τη λύση στο δημογραφικό πρόβλημα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της κυβερνητικής υποκρισίας, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό - Η μεγάλη πρόκληση»...

, ανέφερε ότι «η ώριμη και κυρίως η συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία θα ανακουφίσει την πληθυσμιακή μας υποχώρηση. Και η εμπειρία μας από το πρώτο κύμα των Αλβανών μεταναστών είναι μια εμπειρία θετική για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία.

Η δεύτερη γενιά των οικογενειών αυτών έχουν πια ως πατρίδα τους την Ελλάδα και τόπο καταγωγής τη χώρα των γονιών τους. Και η εικόνα των μαθητικών μας παρελάσεων θα αποδεικνύει ότι πράγματι αξίζουν να αποκαλούνται Ελληνες όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας», ενώ στο ίδιο πλαίσιο είπε ακόμα πως η «ένταξη στην ελληνική κοινωνία των νόμιμων μεταναστών» είναι και «μια απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουμε: την έλλειψη εργατικών χεριών που παρατηρείται τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στον κλάδο των κατασκευών. Και όπως ξέρετε, υπάρχει ήδη, έχουμε ήδη φαινόμενα σοδειών που δεν μαζεύονται, μεγάλα έργα τα οποία κινδυνεύουν σήμερα να καθυστερήσουν, επειδή πολύ απλά λείπουν από τη χώρα εργατικά χέρια».

Επιπλέον μίλησε για το «σχέδιο» που, όπως είπε, μελετάει η κυβέρνηση για το θέμα της «εξασφάλισης προσιτής στέγης για τους νέους ανθρώπους», για το οποίο δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο, απλώς περιορίστηκε να πει ότι «θα εξαντλεί κάθε δυνατότητα που έχουμε, από τη σημαντική ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, η οποία συχνά παραμένει αναξιοποίητη, ώς τα αντικίνητρα τα οποία υπάρχουν σήμερα στην αγορά και τα οποία δεν επιτρέπουν σε κλειστά διαμερίσματα να ανακαινιστούν», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αγαπημένες του ΣΔΙΤ, λέγοντας ότι «εξετάζουμε και συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα για την ανακαίνιση παλαιών κατοικιών». Αυτό που εξήγγειλε ως «άμεσης εφαρμογής» και το οποίο έχει άρωμα προεκλογικού χαρακτήρα είναι «η επέκταση των παιδικών σταθμών αλλά και των Δημοτικών έως τις 6.00 το απόγευμα, ώστε να περιλαμβάνουν και τη μελέτη των παιδιών». Κάτι που βέβαια απαιτεί και προσλήψεις εκπαιδευτικών...

Γιάννης Μπασκάκης

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)