Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Τι μετάξι μαλλιά...

 
Θανάσης Καρτερός

Ένα παλιό ελαφρό τραγούδι θύμισε η τελευταία συνέντευξη του Μητσοτάκη στην ΕΡΤ. Τι ωραίος που είμαι, τι μετάξι μαλλιά, τι... βελούδινα χείλη, τι χαδιάρα μιλιά. Με έμφαση στα μαλλιά - τόσες μεταξωτές τρίχες ως επιχειρήματα ακόμα και γι’ αυτόν είναι πολλές. Αλλά και στα βελούδινα χείλη και τη χαδιάρα μιλιά. Αυτό είναι προφανώς το νέο στυλ του πρωθυπουργού μέχρι νεωτέρας - είμαι σοβαρός, μετρημένος, ήρεμη δύναμη να πούμε, δεν θέλω πόλωση, λέω ψέματα με την πιο μεγάλη άνεση, απαντώ σε ερωτήσεις της συμφοράς με βελούδα, μετάξια και χάδια της χαράς. Η προτροπή που υποβόσκει σε όλα αυτά είναι παμπάλαια: Ψηφίστε με!

Σηκώνει σοβαρή συζήτηση αυτός ο σωρός από όμορφα στημένα και τακτοποιημένα ψέματα που ο δημοσιογράφος δεν έκανε τον κόπο να ανακατέψει; Σηκώνει ανάλυση η ατάκα «δεν μπλέκω ποτέ τα εξωτερικά ζητήματα με την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα» όταν την εκστομίζει ο μακεδονομάχος των Πρεσπών; Σηκώνει σοβαρό σχολιασμό η στάση ενός ανθρώπου που δεν έχει κανένα πρόβλημα να βγάζει το ντουλαμά και να εμφανίζεται ως υπεράνω ως προς τα εθνικά θέματα, ενώ χτες ο ίδιος γαυριούσε για προδοσίες και ανταλλαγή της Μακεδονίας με τις συντάξεις; Και σήμερα δεν αφήνει κανένα θέμα εξωτερικής πολιτικής να μην το ρίξει στη χύτρα του καθεστώτος του;

Και το άλλο; Το ταξικό; Ότι δεν μειώνει τον ΕΦΚ στα καύσιμα γιατί θα ευνοήσει έτσι τους πιο πλούσιους; Και το άλλο; Το οραματικό; Ότι θέλει να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό του έργο; Και το άλλο; Το εργολαβικό; Ότι όλες (!) οι χώρες της Ευρώπης παραχωρούν αμυντικό υλικό στην Ουκρανία; Και το άλλο; Το κατασκευαστικό; Ότι η Ελλάδα του αντέχει στα δύσκολα γιατί δεν είναι η χώρα του 2019; Πήρε φόρα και δεν άφησε όρθια καμιά αλήθεια, για να αποδειχτεί ότι κανείς δεν μπορεί να τον συναγωνιστεί στον φαρισαϊσμό, το ψέμα, την κατασκευή της εικόνας Του. Ο κόσμος υποφέρει, αγωνιά, καίγεται, κι ο Μητσοτάκης χτενίζεται. Από χωρίστρα, μούρλια!

Αυτά. Και να ξέρετε ότι θα τον καταπιεί τελικά το χάσμα ανάμεσα στα όσα κάνει και όσα λέει ότι κάνει. Ανάμεσα στο ποιος είναι και ποιος λέει ότι είναι. Μαλλί μετάξι; Έρχεται ο κουρέας…

H AYΓΗ

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.