«Μόνο γιατροί χρηματίστηκαν»...


 Επικοινωνιακό σόου με την αγωγή κατά Novartis...

Με καθυστέρηση 17 μηνών, από τη σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), το ελληνικό δημόσιο κατέθεσε αγωγή κατά της Novartis αξιώνοντας αποζημίωση 214 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια του... Θάνου Πλεύρη, συνεχίζει τη μονόφθαλμη θεώρηση του μέγα σκανδάλου της Novartis, αφού επιμένει ότι πρωταγωνιστές ήταν μόνο γιατροί που χρηματίστηκαν, βγάζοντας από το κάδρο τις ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Παράλληλα, «λογοκρίνουν» ακόμα και την έρευνα κατά της Novartis που έγινε στις ΗΠΑ, αφού υποστηρίζουν ανερυθρίαστα ότι αφορά μόνο σε χρηματισμό γιατρών. 

Θέση που για μια ακόμα φορά καταρρίφθηκε μετά την αποκάλυψη ότι είχαν αφαιρεθεί από έγγραφο του FBI ονόματα πολιτικών που χρηματίστηκαν όπως αυτό του βουλευτή του ΠΑΣΟΝ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε ο Θάνος Πλεύρης, υποστηρίζοντας ότι το ποσό των 214 εκατομμυρίων ευρώ που ζητά το ελληνικό δημόσιο είναι για την ηθική βλάβη που υπέστη «από τις πράξεις που η ίδια η εταιρεία έχει ομολογήσει στις ΗΠΑ και αφορούν στο χρηματισμό γιατρών»...

ΑΥΓΗ