Μήνυση Βαξεβάνη κατά της μεταφράστριας...

 
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις για έγγραφο – φωτιά του FBI από το οποίο έσβησαν τα ονόματα του Ανδρέα Λοβέρδου, του Κωνσταντίνου Φρουζή και του Νίκου Μανιαδάκη.

Μετά τις χθεσινές έωλες απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον πρώην υπουργό Υγείας, αλλά... και την ηχηρή προς το ΥΠΕΞ από την μεταφράστρια που είχε επιφορτιστεί με το έγγραφο, η υπόθεση παίρνει νέα τροπή.

Ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά της μεταφράστριας και κατά παντός υπευθύνου φέρνοντας ξανά την υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εξερχόμενος από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο γνωστός δημοσιογράφος υπογράμμισε «αποκαλύφθηκε χθες πως η επίσημη υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, μεταφράζοντας επίσημα έγγραφα του FBI, έχει παραποιήσει στοιχειά. Έχει αφαιρέσει το όνομα του κ. Λοβέρδου στο σημείο που έπαιρνε μίζα από τη Novartis. Έχει πετάξει μία ολόκληρη παράγραφο που περιέγραφε πως ο κ. Φρουζής έδινε στον κ. Μανιαδάκη χρήματα και τα έδινε στους πολιτικούς και έχει αφαιρέσει και το όνομα του κ. Πατούλη.

Δεν πρόκειται απλώς για μία λαθροχειρία. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis για το ποίο δεν έχει πάρει θέση το υπουργείο Εξωτερικών για το οποίο είχε την ευθύνη για τη μεταφραστική υπηρεσία. Αυτός είναι ο λόγος που φτάσαμε στην Εισαγγελία με τον Γιάννη τον Απατζίδη και καταθέσαμε μήνυση κατά της κυρίας μεταφράστριας αλλά και κατά παντός υπευθύνου»...

efsyn.gr