«Όχι» της έδρας σε υλικό με ανηλίκους στη δίκη Λιγνάδη...

0


 Φωτογραφικό υλικό προσκόμισε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Γιάννης Βλάχος στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου συνεχίζεται η διεξαγωγή της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς ανήλικων και νεαρών ανδρών. Τις φωτογραφίες είχε κατασχέσει η ΕΛ.ΑΣ. από το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου. 

Ο... κ. Βλάχος επιδίωξε να κάνει χρήση των εν λόγω φωτογραφιών κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Διονύση Παναγιωτάκη, ο οποίος έγινε ο δεύτερος μάρτυρας στη δίκη που υποστήριξε ότι ο Δ. Λιγνάδης δεν έκανε παρέα με ανηλίκους. Σημειώνεται ότι εκτός από τη φίλη του κατηγορούμενου Ελένη Κούρκουλα και τον κ. Παναγιωτάκη (ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action24 και πρώην σύζυγος της κ. Κούρκουλα), όλοι οι άλλοι μάρτυρες μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των συγγενών εξ αγχιστείας του Λιγνάδη, έχουν καταθέσει ότι ο Δ. Λιγνάδης έκανε παρέα, και μάλιστα είχε σχέσεις με ανήλικους.

Ωστόσο η πρόεδρος της έδρας, Παναγιώτα Γούπη, δεν έκανε δεκτή τη χρήση των φωτογραφιών, με αποτέλεσμα ο κ. Βλάχος να καταθέσει προσφυγή στο δικαστήριο κατά της άρνησης. Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Συνοδινός (ο Αλέξης Κούγιας απουσίαζε καθώς είχε υποχρέωση να παραστεί σε δικαστική υπόθεση εκτός Αθηνών) σημείωσε ότι οι φωτογραφίες δεν σχετίζονται με την κατηγορία και δεν έχει νόημα να αναγνωστούν.

Η άρνηση του έδρας να δεχθεί να προσκομιστούν κατεσχεμένες φωτογραφίες από το κινητό του κατηγορουμένου, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, αφενός επειδή οι φωτογραφίες ενδεχομένως θα διέψευδαν τον ισχυρισμό των δύο μαρτύρων (του κ. Παναγιωτάκη και της κ. Κούρκουλα) πως ο κατηγορούμενος δεν έκανε παρέα με ανηλίκους, αφετέρου επειδή το δικαστήριο έχει κάνει δεκτές φωτογραφίες που έχει προσκομίσει η υπεράσπιση από την μετέπειτα ζωή των μηνυτών, οι οποίες προφανώς θεωρήθηκε ότι έχουν σχέση με την κατηγορία, αν και συχνά είναι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν πολλά χρόνια μετά το βιασμό που καταγγέλλουν οι μηνυτές και αφορούν τις διακοπές τους, την καλλιτεχνική τους δραστηριότητα ή και τις διακοπές τους.

Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτάκης επικαλέστηκε φωτογραφίες για να μιλήσει για «βίζιτες», με το επιχείρημα ότι στις φωτογραφίες αυτές απεικονίζονται γυμνά μέρη του σώματος. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι μηνυτές έχουν καταθέσει ότι είχαν ελάχιστες σεξουαλικές εμπειρίες την περίοδο που τους προσέγγισε ο κατηγορούμενος. Κατά τα άλλα, ο μάρτυρας επανέλαβε τον γνωστό ισχυρισμό της υπεράσπισης για σκευωρία. 

Τέλος,ο αδελφός του κατηγορουμένου Γιάννης Λιγνάδης κατέθεσε ότι είναι πεπεισμένος για την ύπαρξη σκευωρίας προκειμένου να ελεγχθεί ο χώρος του πολιτισμού, η οποία οργανώθηκε στο πλαίσιο του κινήματος #metoo. Σημείωσε πάντως ότι δεν παρακολουθούσε και δεν συζητούσε την προσωπική ζωή του αδελφού του.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)