Σπονδυλωτά και ασπόνδυλα...

 
Η κυβέρνηση όταν στριμώχνεται κάνει ακριβώς ό,τι και το χταπόδι, ρίχνει μελάνι για να αμαυρώσει τους επικριτές της και να διαφύγει...

Πριν μερικά χρόνια βίγκαν ακτιβίστριες, μέλη της ομάδας «Ψυχές Χορτοφάγες» έκαναν «καταδρομικές» επιθέσεις σε κοτέτσια στην Ισπανία για να σώσουν, όπως έλεγαν, τις κότες από τους βιαστές κόκορες.

Σήμερα ανεβήκαμε επίπεδο. Εχουμε το... κίνημα «Δεν τρώω πια χταπόδια», γιατί, όπως έγραψαν, είναι νοήμονα πλάσματα. «Το αίμα τους είναι μπλε, έχουν τρεις καρδιές και κάθε πλοκάμι τους έχει ξεχωριστό εγκέφαλο. Εχουν το μεγαλύτερο μυαλό από όλα τα ασπόνδυλα (και τα περισσότερα σπονδυλωτά)».
Υπέρ των απόψεων αυτών τάχτηκαν με αναρτήσεις τους τόσο η σύζυγος του πρωθυπουργού, κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, όσο και ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αδωνις Γεωργιάδης.
Μήπως μπερδεύτηκαν όταν άκουσαν για πλοκάμια;

Μήπως στον νου τους είχαν κάτι άλλα πολιτικά πλοκάμια του στενού τους περιβάλλοντος που αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους, όπως π.χ. αγροτικές επιδοτήσεις, κρατικά αεροσκάφη και ελικόπτερα;

Πολλά τα πλοκάμια αυτά. Οχι οκτώ, όπως του χταποδιού και καθόλου νόστιμα εδώ που τα λέμε. Μάλλον αηδία προκαλούν, καθώς πνίγουν ασφυκτικά τη δημόσια ζωή.

Μάλιστα προκαλούν τη νοημοσύνη μας, καθώς με έναν παράδοξο τρόπο επωφελούνται από αυτά που μισούν, δηλαδή τις επιδοτήσεις, το δημόσιο σύστημα υγείας, το δημόσιο Πανεπιστήμιο, οτιδήποτε τέλος πάντων που εκπορεύεται από το κράτος. Ασπόνδυλη πολιτική.

Το πιο τραγικό στην υπόθεση αυτή είναι ίσως ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βλέπει τον Ελληνα πολίτη ως μαλάκιο άλλου τύπου, από αυτά δηλαδή που δεν διαθέτουν νοημοσύνη. Γι’ αυτό, προφανώς, δεν κοκκινίζει όταν προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και λέει απίστευτες ιστορίες για τις αγροτικές επιδοτήσεις που εισπράττει ο πολυτάλαντος πρωθυπουργός-ελαιοπαραγωγός.

Την ίδια ώρα χιλιάδες αγρότες περιμένουν ακόμη τις αποζημιώσεις για ζημιές στις καλλιέργειες παλαιότερων ετών ή είδαν τις επιδοτήσεις τους να κόβονται μερικά χρόνια πριν.

Το χταπόδι για να διαφύγει χρησιμοποιεί στα δύσκολα το μελάνι. Αυτή η κυβέρνηση όταν στριμώχνεται κάνει ακριβώς το ίδιο. Ρίχνει μελάνι για να αμαυρώσει τους επικριτές της και κυρίως την αξιωματική αντιπολίτευση

Το χταποδάκι παρά το μελάνι δεν τα καταφέρνει. Θα καταλήξει συνήθως στο πιάτο μας. Ούτε αυτή η κυβέρνηση όμως θα τα καταφέρει, όσο μελάνι και αν ρίξει, προσπαθώντας να θολώσει τα νερά.