Σολτς: "Πολιτική συμφωνία" με Μητσοτάκη...


 ...για την ανταλλαγή οπλικών συστημάτων...

Την "πολιτική συμφωνία" με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία με τη διαδικασία της "κυκλικής ανταλλαγής" οπλικών συστημάτων, τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, με αφορμή την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στην...

Ένωση Ξένου Τύπου (VAP) στο Βερολίνο, ο κ. Σολτς τόνισε για τη Γερμανία ότι σε συνεργασία "με πολλούς άλλους εταίρους έχει αποφασίσει την κυκλική ανταλλαγή, με την προμήθεια αρμάτων μάχης από ρωσικά και σοβιετικά αποθέματα που είναι διαθέσιμα σε αυτές τις χώρες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως, και πυρομαχικά άμεσα διαθέσιμα, και εμείς βοηθάμε αυτές τις χώρες με όπλα τελευταίας γενιάς, με μία χρονοκαθυστέρηση, γιατί δεν υλοποιούνται όλα τόσο γρήγορα".

"Μία συγκεκριμένη συμφωνία κλείσαμε ήδη με την Τσεχία, είμαστε σε εντατικές συνομιλίες. Μία πολιτική συμφωνία έκλεισα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, θα ακολουθήσουν σχετικές συνομιλίες", είπε χαρακτηριστικά ενώ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, πρόσθεσε ότι "οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία κάνουν ακριβώς το ίδιο, όπως εμείς".

Υπενθυμίζεται ότι η "πολιτική συμφωνία" μεταξύ του Όλαφ Σολτς και του Κυριάκου Μητσοτάκη αφορά την παράδοση στην Ουκρανία τεθωρακισμένων σοβιετικής κατασκευής που έχει η Ελλάδα, τα οποία θα αντικατασταθούν με τα γερμανικά Marder.