Ο Μακρόν στρέφεται στην Μπορν...

0


 ...για νέα κυβέρνηση στη Γαλλία...

Έπειτα από έναν γύρο αποτυχημένων επαφών που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς –στη σκιά του εκλογικού στραπάτσου που είχε το κόμμα του στις βουλευτικές εκλογές–, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε... από την πρωθυπουργό Ελιζαμπέτ Μπορν να προτείνει νέο κυβερνητικό σχήμα που θα αναλάβει καθήκοντα στις αρχές του Ιουλίου.

Σε συνέντευξή του στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο), ο Μακρόν επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο της Μπορν, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο παραίτησής της μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, φέρεται να απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφωνίας συμμαχίας με την Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν-Λικ Μελανσόν και τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα του Μακρόν πήρε την πρώτη θέση, ωστόσο έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο μετά τις πρόσφατες εκλογές, με συνέπεια ο Γάλλος πρόεδρος να προσεγγίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους, επιχειρώντας να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση στη χώρα. 

Σε διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό πριν από τρεις μέρες, ο Μακρόν επέλεξε να τονίζει ότι είναι εκείνος που κέρδισε στις προεδρικές εκλογές, ενώ ζήτησε υπευθυνότητα και συμβιβασμούς από τα πολιτικά κόμματα. Αν και κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι συζήτησε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ακόμη και με τη Μαρίν Λεπέν, ο Μακρόν υποστήριξε ότι όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι ήταν αντίθετοι στο σενάριο αυτό και πως ούτε ο ίδιος θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι δικαιολογημένο αυτή τη στιγμή.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)