Πάταγος: Το Βερολίνο διαψεύδει την ελληνική κυβέρνηση για τα τεθωρακισμένα!

0


Η συμφωνία έκλεισε στη συνάντηση Σολτς-Μητσοτάκη χωρίς καμία προηγούμενη διεργασία

Εκτεθειμένη μένει για μια ακόμη φορά η ελληνική Κυβέρνηση η οποία όπως αποδεικνύεται ψεύδεται ασυστόλως (και) για το θέμα των τεθωρακισμένων που θα στείλουμε στην Ουκρανία, με αντάλλαγμα την παραλαβή άλλων από τη Γερμανία.

Χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προσπάθησε με φαιδρό τρόπο να πείσει ότι είχαν ήδη γίνει σχετικές επαφές Ελλάδας-Γερμανίας  για το θέμα, πριν ο Όλαφ Σολτς ρίξει την είδηση-βόμβα μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη:...

«Όλη αυτή η διαδικασία προκύπτει μετά από συνεννόηση των δύο επιτελείων Ελλάδας και Γερμανίας. Απασχόλησε λίγο την συζήτηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γερμανού Καγκελάριου, ο οποίος το είπε σε συνέντευξή του. Κοινοποιήθηκε αν θέλετε η πρόοδος των επαφών που είχαν γίνει μεταξύ των δύο επιτελείων …  Υπάρχει περίπτωση να μείνουν κρυφά αυτά τα πράγματα;»

Ωστόσο, σήμερα, ένα νέο δημοσίευμα του Euractiv (το οποίο χθες έγραψε πως για να μη χαλάσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα, το Βερολίνο βάζει την Αθήνα να στείλει όπλα στο Κίεβο), έρχεται να «ξεγυμνώσει» (για να μην πούμε «ξεβρακώσει») το κυβερνητικό αφήγημα, αφού παραθέτει δήλωση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος λέει τα εξής ξεκάθαρα:

«Η συμφωνία για την παραχώρηση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ΒΜΡ-1 προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και η ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder, κλείστηκε στη διμερή συνάντηση που είχαν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής».

Ηχηρή και απόλυτη διάψευση δηλαδή των όσων είπε χθες ο κ.Οικονόμου, με τον Γερμανό εκπρόσωπο να συμπληρώνει ότι «τώρα συντονίζονται όλες οι λεπτομέρειες, όπως ανακοινώθηκε χθες μεταξύ της Γερμανίδας Υπουργού Άμυνας και του Έλληνα Υπουργού Άμυνας. Και αν έχουμε περισσότερα νέα, θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε. Προς το παρόν δεν μπορώ να πω περισσότερα για αυτό».

Με λίγα λόγια, το Βερολίνο έδωσε την εντολή απευθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αγνόησε ΚΥΣΕΑ και λοιπές πολιτικές δυνάμεις και υπάκουσε στο πρόσταγμα.

Και αν ο Σολτς δεν το ανακοίνωνε, δεν θα το μαθαίναμε κιόλας. Ή όπως σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου χθες, θα το μάθαιναν όλοι «όταν θα έρχονταν τα καινούρια και θα φύγουν τα παλιά». Κατόπιν εορτής και χωρίς καμία άλλη ενημέρωση δηλαδή.

Εξωτερική και αμυντική πολιτική εν κρυπτώ. Αυτό είναι το δόγμα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)