Προεκλογική εγρήγορση με Ειδικά Δικαστήρια...

 
...αλλά χωρίς παροχές...

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ο σχεδιασμός της Ν.Δ. σε αντιπαραβολή με τις αναφορές του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της. 

H εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης εκ μέρους του Μαξίμου στο πεδίο των τηλεοπτικών αδειών αποτελεί άλλο ένα επεισόδιο στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τις επιπτώσεις της ακρίβειας. Ταυτόχρονα, ο... στενός πρωθυπουργικός πυρήνας, με την αρωγή των κυρίαρχων ΜΜΕ, επιχειρεί να αξιοποιήσει την όξυνση της ρητορικής του Ταγίπ Ερντογάν για τη συσπείρωση των κεντρογενών-συντηρητικών ψηφοφόρων γύρω από την παράταξη.
Αποδέκτες διαμαρτυριών οι βουλευτές

Στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ωστόσο επικρατεί ανησυχία για το κοινωνικό αποτύπωμα των ανατιμήσεων. Βουλευτές της Ν.Δ., που επισκέφθηκαν τις εκλογικές περιφέρειές τους με την ευκαιρία του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, έγιναν αποδέκτες των έντονων διαμαρτυριών καταναλωτών, αγροτών και μικρομεσαίων επαγγελματιών. Μεταφέρουν μάλιστα το μήνυμα ότι «η ατμόσφαιρα σε ορισμένες περιοχές παραπέμπει στις εποχές του Μνημονίου».

Από τις γραμμές της Κ.Ο. δεν λείπει μάλιστα και η δυσπιστία για τον βαθμό αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων που θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Ιούλιο. «Οι περισσότεροι πολίτες έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους 600 ευρώ, δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτό το ποσό αποτελεί το ανώτατο όριο» επισημαίνει στην ΑΥΓΗ βουλευτής της Ν.Δ.

Γεωργιάδης: Η εποχή δεν είναι για διαρκή παροχολογία

Τον εκνευρισμό των βουλευτών επέτειναν και οι δηλώσεις του  Άδωνι Γεωργιάδη ότι «η εποχή δεν είναι για διαρκή παροχολογία και διαρκές αίτημα για νέα μέτρα». Με αφορμή δε το αίτημα των βενζινοπωλών για οριζόντια μείωση της τιμής της βενζίνης, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι «η χώρα μας μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο των αγορών και τότε η βενζίνη θα είναι από τα μικρότερα προβλήματα».

Να απαλύνει τη γενικευμένη δυσφορία για την εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα επιχείρησε αργότερα ο Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας ότι η κυβέρνηση όπως έκανε με το ρεύμα έτσι θα κάνει και με τα καύσιμα, και παρέπεμψε σε σχετικές ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Ξαναζεσταίνουν την αυτοδυναμία για να διεμβολίσουν το ΠΑΣΟΚ

Το αφήγημα της αυτοδυναμίας -με ορίζοντα τις μεθεπόμενες εκλογές- επιχειρούν να επαναφέρουν οι ένοικοι του Μαξίμου ώστε να τονώσουν το ηθικό του στελεχιακού δυναμικού της Ν.Δ. και της γαλάζιας βάσης. Στο επιτελείο της Ν.Δ. θεωρούν ότι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη -τέλη Μαρτίου- να ανοίξει το παράθυρο των κυβερνήσεων συνεργασίας αποτέλεσε επιζήμια επιλογή, καθώς εξελήφθη ως μήνυμα ηττοπάθειας και πριμοδότησε τη χαλαρή ψήφο προς το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες της απλής αναλογικής.

Υπό αυτό το πρίσμα, το σχέδιο της Ν.Δ. προβλέπει «το άπλωμα των διχτυών» -όπως λέγεται χαρακτηριστικά- στη βάση του ΠΑΣΟΚ και ειδικά στο κομμάτι των κεντρογενών ψηφοφόρων που στήριξε τον Κ. Μητσοτάκη στις εκλογές του 2019 αλλά αργότερα γοητεύτηκε από τον Ν. Ανδρουλάκη.

Η απόφαση, μάλιστα, του Κυριάκου Μητσοτάκη να ορίσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο εκπρόσωπο της χώρας στην «Επιτροπή Σοφών» του Συμβουλίου της Ευρώπης αποσκοπεί στον διεμβολισμό της βάσης του ΠΑΣΟΚ. Οι παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ προεξοφλούν ότι στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. θα ενταχθούν και υποψήφιοι με εκσυγχρονιστικά γαλόνια, παρά τις αντιδράσεις βουλευτών - πολιτευτών που προέρχονται από τα σπλάχνα της παράταξης.

Παράλληλα, εκλογικό σήμα εξέπεμψε η ανακοίνωση της Ν. Κεραμέως για 8.568 διορισμούς νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών ενόψει της επόμενης σχολικής χρονιάς. Στους διορισμούς αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι προσλήψεις αναπληρωτών, καθώς και εκείνες (πάλι αναπληρωτών) που θα χρειαστούν για την επέκταση του ολοήμερου προγράμματος στα δημοτικά σχολεία έως τις 17:30...

Κώστας Σαββόπουλος 

ΑΥΓΗ