Και «ξαφνικά» ο Στόλτενμπεργκ δικαιώνει την Τουρκία για τις… ανησυχίες της περί ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ!


«Κανένας άλλος σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν είχε υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία», δήλωσε ο γ.γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και λίγο έλειψε να... δακρύσει!

«Θεμιτές» χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟΓενς Στόλτενμπεργκ, τις… ανησυχίες της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, παίρνοντας για πολλοστή φορά το μέρος της Άγκυρας.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στη Φινλανδία, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας Σάουλι Νινίστο, ο Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε πως «είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κανένας άλλος σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν είχε υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία» και ότι, ως εκ τούτου, «οι ανησυχίες της Τουρκίας πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη». Με τις νέες αυτές δηλώσεις του, ο Γενικός Γραμματέας ασκεί ξεκάθαρα πιέσεις για παραχωρήσεις υπέρ της Άγκυρας σε Ελσίνκι και Στοκχόλμη.

Οι αντιρρήσεις της Άγκυρας, οι οποίες εξέπληξαν Φινλανδούς, Σουηδούς και πολλούς αξιωματούχους του ΝΑΤΟ, έχουν αμβλύνει τις προοπτικές για ταχεία πρόοδο, ενόψει και της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη αργότερα αυτόν τον μήνα. «Η Σουηδία επιδιώκει να σημειώσει εποικοδομητική πρόοδο στις συνομιλίες με την Τουρκία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ», δήλωσε, πάραυτα, την Παρασκευή η Αν Λίντε, υπουργός Εξωτερικών της σκανδιναβικής χώρας.

Θυμίζουμε πως η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αντιμετωπίζουν το «μπλόκο» της Τουρκίας, η οποία τίς κατηγορεί ότι υποστηρίζουν και φιλοξενούν Κούρδους μαχητές και άλλες ομάδες που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκράτες.

  • Δείτε τις φιλοτουρκικές δηλώσεις Στόλτενμπεργκ: