Νοβαρτιστάν...

0


 Λέει το FBI ότι πήρε χρήματα ο Λοβέρδος;

Όχι ο Λοβέρδος.

Τότε ποιος;

‘Ένας απ’ το χωριό δεν το ξέρεις.

«Άραγε ο... Τζέι Έντγκαρ Χούβερ, όταν έφτιαχνε και διοικούσε το FBI για 50 χρόνια, στήνοντας δολοπλοκίες, εκβιάζοντας πολιτικούς, παγιδεύοντας αγωνιστές, καταστρέφοντας ζωές, παρακολουθώντας τη μισή Αμερική, από τον Αλ Καπόνε και τον Ντίλινγκερ μέχρι τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και έχοντας ηχογραφήσεις ικανές να διαλύσουν κάθε πρόεδρο των ΗΠΑ από τον Κούλιτζ μέχρι τους Κένεντι και τον Νίξον, θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα έρθει μια στιγμή που θα γαμάνε τις μεταφράσεις της υπηρεσίας του για να κρύψουν 20 ψωροχιλιάρικα του Ανδρέα Λοβέρδου;»

Γιάννης Ανδρουλιδάκης, δημοσιογράφος

Κύριε Νίκο Ανδρουλάκη, έχουμε θεματάκι εδώ στο Νοβαρτιστάν. Σοβαρούλι. Ηγετικό σας στέλεχος, υποψήφιος κιόλας για την Προεδρία, φέρεται από τα επίσημα έγγραφα του FBI ότι δωροδοκήθηκε με 20.000 ευρώ.

Ο ίδιος το αρνείται.

Δεν έχει σημασία αν είδαμε με τα μάτια μας τα κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα.

Δεν έχει σημασία αν συγκρίναμε τα δυο κείμενα, το αγγλικό και το ελληνικό.

Δεν έχει σημασία που το όνομα αναφέρεται στο αγγλικό και απαλείφεται στη μετάφραση.

Όχι λέει, όχι. Τίποτα δεν ισχύει. Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός ο καριόλης τα έκανε όλα.

Λέει επί λέξει ο κ. Λοβέρδος:

«Ο σκοπός τους (στον ΣΥΡΙΖΑ) είναι γνωστός. Συνεχίζουν αυτό που κάνουν διαχρονικά να σπιλώνουν πρόσωπα με τις ψευτοκατηγορίες των γνωστών κουκουλοφόρων. […] Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τους επαγγελματίες συκοφάντες της πολιτικής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ο αλήτης, μπήκε με αντικλείδι νύχτα στα κεντρικά του FBI – γιατί εκεί έχουν την απλή κλειδαριά τη Yale που βάζεις στο αποθηκάκι της πηλωτής.

Έπειτα – ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα - νάρκωσε τον φύλακα στην είσοδο, δολοφόνησε τους αστυνομικούς στο ισόγειο, άνοιξε με τρυπάνι τη μέσα πόρτα το γραφείου, έκατσε στον υπολογιστή, έσπασε όλους τους κωδικούς που ήταν της πλάκας 1234 πιν, βρήκε τα αρχεία και πρόσθεσε το όνομα του Λοβέρδου.

Και μια που ήταν εύκαιρος, έβαλε και του Πατούλη.

Και του Φρουζή.

Και του Μανιαδάκη βρε. Του μάρτυρα του αξιόπιστου που τον έβγαλε στον τάκο και τώρα πουλάει το σπίτι του ο γλυκούλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει. Σκευωρία είναι. Και δεν το λέμε μόνον εμείς. Το λέει κι ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος.

Αυτό όμως που δεν μάς εξηγεί όμως είναι το εξής.

Αφού, όπως ισχυρίζεται, δεν τίθεται θέμα συγκάλυψης, γιατί αφαιρέθηκαν ονόματα στην ελληνική βερσιόν του εγγράφου;

Αφού δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί δεν άφησαν το κείμενο ως έχει με τον ίδιο και τους υπόλοιπους που φέρονται ως αποδέκτες χρηματισμού;

Άγνωσται αι βουλαί θα μου πεις σωστό κι αυτό.

Κύριε Ανδρουλάκη, έχουμε θεματάκι. Δεν ξέρω τι θα κάνετε, δεν ξέρω πώς θα το χειριστείτε, αλλά εδώ ούτε υπεκφυγές χωρούν ούτε κοιτούσα τη Γιαδικιάρογλου που κοιτούσε την Πετροβασίλη. Το όνομα του ηγετικού σας στελέχους υπάρχει φαρδύ πλατύ, το σκάνδαλο είναι τεράστιο και καλείστε να το αντιμετωπίσετε. Άμεσα και δυναμικά. Το χρωστάτε στην κοσμοπλημμύρα των ψηφοφόρων σας που βρέθηκε κοντά σας και σας στήριξε με όλη την καρδιά του, σε αυτή την δύσβατη "μετά Φώφη" εποχή του ΠΑΣΟΚ.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο μέγας αυλάρχης του Λουδοβίκου του ΙΣΤ’ συζύγου της Μαρίας Αντουανέττας, μπήκε κατά λάθος στο μπάνιο την ώρα που ο βασιλιάς ήταν γυμνός. Για να δικαιολογηθεί είπε:

«Συγγνώμη Μεγαλειότατε, νόμιζα ότι είναι η μεγαλειοτάτη».

Εκτοτε βγήκε η θαυμαστή παροιμία ‘η δικαιολογία χειροτέρα του σφάλματος’ που κολλάει όσο λίγες στην υπόθεση που χρόνια τώρα ταλανίζει το Νοβαρτιστάν.

Οι δικαιολογίες των κυβερνώντων είναι χειρότερες από το σφάλμα τους.

Ένα τεράστιο "ό,τι να ‘ναι" πλανιέται πάνω από τα κεφάλια τους.

Πήγαν να τα ρίξουν στη μεταφράστρια, τους άδειασε η μεταφράστρια.

Πήγαν να ψελλίσουν κάτι, τους γύρισε μπούμερανγκ.

Προσπαθήσαν να τα μαζέψουν, τα έκαναν χειρότερα.

Να σοβαρευτούμε λίγο.

Η έκθεση του FBI που αναφέρει όλα τα ονόματα παραδίδεται στην Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Η Εισαγγελέας την προωθεί για επίσημη μετάφραση στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Στο ελληνικό κείμενο τα ονόματα των τεσσάρων ατόμων που φέρονται ότι δωροδοκήθηκαν (Λοβέρδος, Πατουλης, Μανιαδάκης, Φρουζής) μυστηριωδώς εξαφανίζονται.

Κι εμείς καθόμαστε, πίνουμε τσίπουρα και συζητάμε στα σοβαρά αν είναι σκάνδαλο ή σκευωρία. Γιατί ο κομματικός παρωπιδισμός αγάπη μου, δεν σου επιτρέπει να δεις την αλήθεια – μια αλήθεια που ολόγυμνη εμφανίζεται μπροστά σου.

Η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ζητά από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου να ενημερώσει άμεσα τις δικαστικές αρχές σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις και η καινούργια επίσημη μετάφραση - που θα αναφέρει κανονικά όλα τα ονόματα - να συμπληρώσει την κυρία ανάκριση. Τέλος, η ανακρίτρια να προχωρήσει σε κλήσεις όσων εμπλέκονται.

Η υπόθεση τώρα ξεκινάει. Το κουβάρι τώρα ξετυλίγεται. Πολλά κουκουλώθηκαν, πολλά κρύφτηκαν κάτω από το χαλί αλλά τώρα πια η αποφορά προδίδει την αλήθεια.

Θα περιμένουμε. Γιατί πάντα ελπίζουμε πως ακόμα και στο πυκνό σκοτάδι του Νοβαρτιστάν, κάποτε ξημερώνει.

Έλενα Ακρίτα

news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)