Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Με τα μάτια στραμμένα στο Αιγαίο ποιοι μιλούν για "κυβέρνηση Δυτικής Θράκης";


 Οπαραλογισμός της ρητορικής της Τουρκίας επισημαίνεται από βετεράνους παρατηρητές της Τουρκίας στις ΗΠΑ. 

Ο Ryan Gingeras είναι καθηγητής στη Naval Postgraduate School και ιστορικός της ύστερης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και συγγραφέας πέντε βιβλίων. 

Σε σχόλιο του αναφέρει με αφορμή διάφορες τοποθετήσεις και Τούρκων αναφέρει: ...

Λοιπόν, ανάλογα με το πώς θα πάνε οι επόμενες εκλογές, μπορεί να καταλήξουμε να έχουμε μια κυβέρνηση "Δυτικής Θράκης" στην εξορία.

Τακτικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανακινούν συνεχώς το θέμα της δυτικής Θράκης κάνει και ο Hasan Özkan στέλεχος του RUBASAM (Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi). Ο Οζκάν επιμένει πως οι νομικές οδοί έχουν εξαντληθεί και πρέπει να αναζητούν άλλοι τρόποι ανακίνησης του θέματος. 

Το RUBASAM στο οποίο είναι στέλεχος είναι ένα κέντρο που προβάλλει τις τουρκικές αξιώσεις για τα Βαλκάνια και συγκεκριμένα επί της Ρούμελης ή Ρωμυλίας, δηλαδή της «Γης των Ρωμιών». Η «Rumeli» ήταν μεγάλη διοικητική περιφέρεια κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατίας και συμπεριλαμβάνει περιοχές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Αλβανίας και της Ρουμανίας. 

www.pentapostagma.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.