Η γίδα στην πλάτη...


 Μέχρι στιγμής η μόνη κυβερνητική αντίδραση στην αποκάλυψη ότι έγγραφα της δικογραφίας Νοβάρτις έχουν παραποιηθεί για να σβηστεί το όνομα του Λοβέρδου είναι από το υπουργείο Εξωτερικών, που δηλώνει ότι δεν έχει ευθύνη για τη μετάφραση.

Αυτό έχει μεγάλη πολιτική σημασία: το... ΥΠΕΞ επιλέγει να γελοιοποιηθεί με αυτή την ανακοίνωση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει σχέση με προσπάθειες συγκάλυψης. Και αυτό σημαίνει ότι εμμέσως παραδέχεται πως υπάρχει συγκάλυψη...

Ο Ν. Δένδιας βγάζει την ουρά του απ' έξω και το κάνει συνειδητά: οι αθλιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το κουκούλωμα του σκανδάλου και οι τιμωρητικές διώξεις σε εισαγγελείς και δημοσιογράφους που τόλμησαν να το ακουμπήσουν είναι ήδη τεράστιο θέμα στην Ευρώπη και όσο πάει γίνεται μεγαλύτερο. Με την ανακοίνωση Δένδια, στο κυβερνητικό μέτωπο εμφανίζονται ρωγμές.

Ο Λοβέρδος έβγαλε μια ανακοίνωση - εδεσσαϊκό, που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για λάσπη και λέει ότι το έγγραφο είναι γνωστό, χωρίς να σχολιάζει το παραποιημένο από το οποίο σαφέστατα επωφελείται. Το υπόλοιπο σύστημα δεν τον ακουμπά. Τα ΜΜΕ έθαψαν προκλητικότατα το θέμα.

Την ίδια στιγμή, οι εισαγγελείς και οι δημοσιογράφοι διώκονται με βαρύτατες κατηγορίες επειδή, ερευνώντας την εμπλοκή του στο σκάνδαλο, τον συκοφάντησαν. Τον Λοβέρδο. Που εξαφανίζεται από τα έγγραφα.

Πόσο θα αντέξει το σύστημα να διαχειρίζεται αυτό το αίσχος, αυτήν τη θεσμική ντροπή; Η γίδα στην πλάτη δεν κρύβεται πλέον. Μόνο το θράσος τούς έχει απομείνει...

H ΑΥΓΗ