Τουρκικά ΜΜΕ: Σενάρια για εισβολή σε ελληνικά νησιά ...


 Καθώς η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία συνεχίζεται κλιμακούμενη τις τελευταίες εβδομάδες, τουρκικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να αναπαράγουν σενάρια εισβολής σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου. 

«Ας πάρουμε μερικά ελληνικά νησιά, να... καταρρεύσει η πολιτική της Ελλάδας και των ΗΠΑ», είπε ο πολιτικός αναλυτής Χακάν Μπαϊράκτσι στο CNN Turk, όπως μεταφέρει ο ΣΚΑΪ.

Η προτροπή αυτή του πολιτικού αναλυτή ήρθε στο πλαίσιο συζήτησης με τον διευθυντή της εφημερίδας «Hurriyet», Αχμέτ Χακάν.

«Μήπως η Ελλάδα γίνεται η πολιτεία των ΗΠΑ; Γιατί το λέμε αυτό; Διότι φαίνεται πως υπάρχει σχέδιο των ΗΠΑ που εκτελείται μέσω της Ελλάδας. Υπάρχουν σχεδόν 10 βάσεις και ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε "ποιον θέλουν να απειλήσουν με τόσες βάσεις που χτίζουν"», είπε ο Χακάν.

Ο αναλυτής απαντά ότι «ίσως να μην έχουν υπολογίσει κάτι. Η Τουρκία για να αντιμετωπίσει το ρεζιλίκι, μπορεί να κάνει μια επιχείρηση εδώ, να ρίξει μια σφαλιάρα, να κάνει απόβαση σε δυο νησιά [...] να ρεζιλευτεί η ελληνική εξωτερική πολιτική και να καταρρεύσει και η πολιτική των ΗΠΑ. Στην εσωτερική πολιτική θα πει πως "δεν επιτέθηκα στην Ελλάδα απλά της έδωσα μήνυμα πως αν συνεχίσεις την επιθετική πολιτική εγώ θα κάνω αυτά"».

Όλα αυτά καθώς ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έθεσε ξανά εχθές θέμα κυριαρχίας σε ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

«Θα συζητηθεί η κυριαρχία ελληνικών νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, αν η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις», είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, προσθέτοντας πως οι Έλληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας.