Πώς τα πήγαν bitcoin και ethereum τον Μάιο


 Κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin και το ether, έχουν κολοσσιαία απήχηση τα τελευταία χρόνια και πλέον συναλλάσσονται στα χέρια ιδιωτών αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η Tesla και η Citibank.

Η συνοική κεφαλαιοποίηση όλων των crypto άγγιξε σχεδόν τα 3 τρισ. δολάρια κάποιες στιγμές το 2021, ενώ εταιρείες όπως η Robinhood, η Coinbase και η Crypto.com επωφελήθηκαν από τον υψηλότερο όγκο συναλλαγών στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Όσο το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα εξακολουθεί να αυξάνεται, τόσο αυξάνεται και το ενδιαφέρον για τις τιμές τους.

Ας δούμε πόσο μεταβλήθηκαν οι τιμές του bitcoin και του ether τον Μάιο του 2022:

Bitcoin

Η τιμή του bitcoin υποχώρησε κατά 20,08% τον Μάιο, δίνοντας συνέχεια σε ένα αδύναμο 2022 για το κρυπτονόμισμα.

Παρά τις χαμηλότερες τιμές του bitcoin, δεν προσπαθούν πολλοί επενδυτές να «αγοράσουν στην πτώση», σύμφωνα με note της Glassnode.

«Το πρόσφατο sell-off και οι χαμηλότερες τιμές δεν έχουν ακόμη προσελκύσει μια εισροή νέων χρηστών στον χώρο και μόνο οι οπαδοί του hold παραμένουν», έγραψαν οι αναλυτές.

Ένας αναλυτής προέβλεψε πρόσφατα στο Marketwatch ότι η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 100.000 δολάρια έως το 2024. Ωστόσο, σε μια συνέντευξη στο CNBC, ο πρώην πρόεδρος της Fed Ben Bernanke, εξέφρασε τη δυσπιστία του ότι το bitcoin θα καταφέρει ποτέ να πάρει τα ηνία ως εναλλακτική μορφή χρήματος.

Ethereum

Η τιμή του ether υποχώρησε 33,07% τον Μάιο, δίνοντας συνέχεια στην πτωτική τάση του κρυπτονομίσματος το 2022.

Ο Paul Brody, παγκόσμιος επικεφαλής blockchain της Ernst & Young Global, πιστεύει ότι το Ethereum θα καταφέρει τελικά να «καταλάβει τα πάντα», παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό στο blockchain από το Cardano.

«Είμαστε πολύ επιλεκτικοί στην ΕΥ για το οικοσύστημα στο οποίο θα δουλέψουμε. Κάνουμε ελέγχους σε πολλά οικοσυστήματα, αλλά αναπτύσσουμε μόνο στο οικοσύστημα του Ethereum», συνέχισε ο Brody.

To Ether έχει χάσει το 28,97% της αξίας του τους τελευταίους 12 μήνες.

insider.gr