Τσίπρα πες επιτέλους για τα 500 ευρώ...


 Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2021 τα δάνεια που χρωστάει η Νέα Δημοκρατία στις τράπεζες αγγίζουν τα 392 εκατομμύρια ευρώ. Ούτε καν 400 εκατομμύρια.

Αλλά κοιτάξτε ένα περίεργο πράγμα, το... θέμα είναι εξαφανισμένο από τα κανάλια. Δεν είδα στο ΣΚΑΪ και το Mega να ασχολούνται. Θυμάμαι ωστόσο τον χαμό που γινόταν για τα 500 ευρώ ενοίκιο του Τσίπρα στο Σούνιο. Για εκείνη τη βίλα, ξέρετε. Πρώτο θέμα έπαιζε στο δελτίο ειδήσεων του Mega, έβγαινε και ο Γιώργος Παπαχρήστος να υπερασπιστεί  το ρεπορτάζ του στα ΝΕΑ (που είχε βγει πρώτα στο Μακελειό βέβαια, αλλά τέλος πάντων, αν θέλουν να αντιγράφουν το Μακελειό είναι δικαίωμά τους, δεν μας πέφτει λόγος εμάς).
Τώρα τσιμουδιά για τα 400 εκατομμύρια που χρωστάει η Νέα Δημοκρατία. Ούτε λέξη. Περίεργη αντίληψη έχουν για τα χρήματα σε κάποια ΜΜΕ. Οργίζονται για 500 ευρώ, αλλά δεν ενοχλούνται για 400 εκατομμύρια. Ισως μάλιστα να είναι ευκαιρία να βγουν τώρα να ρωτήσουν τον Αλέξη Τσίπρα για τα 500 ευρώ, είναι καλό το timing για αντιπερισπασμό.

Πώς δεν έχουμε ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, και βέβαια έχουμε λένε από την κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ. Ο καθένας γράφει ό,τι θέλει, υποστηρίζουν.

Η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει με όσα γράφονται αλλά με όσα δεν γράφονται. Κι αυτό ακριβώς σημαίνει η 108η θέση στους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα. Μίας ΜΚΟ από τη Γαλλία μωρέ, δεν την ξέρετε...