ΝΔ: Από τις δηλώσεις για τακτοποίηση των χρεών στην εκτόξευσή τους στα 381 εκατομμύρια ευρώ! [VIDEO]

 
Κατά σχεδόν 40 εκατ. ευρώ μέσα σε έναν χρόνο και κατά περισσότερα από 165 εκατ. ευρώ από το 2016 όταν και ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει καταφέρει να αυξήσει τα χρέη των γαλάζιων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δημιουργώντας πλέον τις προϋποθέσεις να τα έχει διπλασιάσει εντός των επόμενων χρόνων.

Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνεται το χρέος της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού του κόμματος που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη, εκτοξεύοντας το πλέον στα 391 εκατ. ευρώ, από τα 353 εκατ. ευρώ που ήταν τον περσινό Ιούνιο, κατά τα στοιχεία που έδωσε και πάλι τότε το κυβερνών κόμμα.

Από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε πως «είμαι υπερήφανος γι’ αυτό που έχουμε πετύχει για να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας» έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Μαζί με αυτά, έχει αυξηθεί και το χρέος του κόμματος σε βαθμό που ξεπερνά κάθε λογική.

Συγκεκριμένα, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του κόμματος, το 2017 το χρέος ήταν στα 250,6 εκατ. ευρώ, το 2018 στα 278,9 εκατ. ευρώ, το 2019 στα 308,7 εκατ. ευρώ, και το 2020 στα 343 εκατ. ευρώ. Κατά τα σημερινά στοιχεία, το χρέος έχει πλέον φτάσει τα 391,6 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, τα χρέη της σε προμηθευτές τον τελευταίο χρόνο αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ, ενώ τα τραπεζικά δάνεια για το 2021 ανέρχονται στα 381,3 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η περσινή απάντηση της Νέας Δημοκρατίας για τις κατηγορίες -τότε- πως από το 2019 στο 2020 αύξησε το χρέος της κατά περίπου 35 εκατ. ευρώ, διαμαρτυρήθηκε για… τους τόκους των τραπεζών, υποστηρίζοντας πως η αποκλειστική αιτία της αύξησης του χρέους του κόμματος είναι οι τόκοι.

Ωστόσο, όπως φάνηκε τότε αλλά και σήμερα, οι γαλάζιοι δεν πληρώνουν ούτε τα δάνειά τους, ούτε καν τους τόκους.

Πηγή: documentonews.gr