Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Μνημόνια: Μπήκαμε με εξωτερικό χρέος 296 δισ.€ – «Βγαίνουμε» με 400 δισ.


 Η Ελλάδα παίρνει το «πράσινο φως» για έξοδο  από την ενισχυμένη εποπτεία  όπως ανακοίνωσε το Eurogioup με εξωτερικό χρέος που πλησιάζει τα 400 δισ.

Περίπου δώδεκα δύσκολα και σκληρά χρόνια χρειάστηκαν από  την έναρξη της επίπονης προσπάθειας της χώρας για την αντιμετώπιση του χρέους και τους ελλείμματος και αποχωρεί από την ενισχυμένη εποπτεία της ΕΕ με εξωτερικό χρέος που πλησιάζει τα 400 διδ.€ ενώ το 2009 όταν πρωτοξεκινούσε η περιπέτεια των μνημονίων το χρέος βρισκόταν στα 296 δισ.€.

Πιο συγκεκριμένα το 2009 το εξωτερικό χρέος ήταν στο 126,8% του ΑΕΠ που αντιστοιχούσε τότε  σε 298 δις Ευρώ, ενώ θα αποχαιρετήσουμε το 2022 με εξωτερικό χρέος που μπορεί να πλησιάσει και τα 400 δισ.€!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το συνολικό δημόσιο χρέος της χώρας, στο τέλος του περασμένου Μαρτίου εκτινάχθηκε στο ποσό των 394,55 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 6,2 δισ. ευρώ, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021 που είχε διαμορφωθεί σε 388,34 δισ. ευρώ.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.