Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Τι δείχνει η «ακτινογραφία» των καρτών πληρωμών – Σχεδόν 1,7 δισ. συναλλαγές, αξίας 83 δισ. ευρώ το 2021 στην Ελλάδα


 Συνεχή αύξηση που αντανακλά τα νέα ήθη στις πληρωμές που έφερε η τεχνολογία, αλλά και η πανδημία του Covid – 19, καταγράφουν οι κάρτες πληρωμών. Η σημαντικότητα των καρτών πληρωμών ως μέσου πληρωμής για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις αποτυπώθηκε στους δείκτες της χρήσης τους και στη διάρκεια του 2021, δεδομένου ότι καταγράφηκε συνεχιζόμενη αύξηση στον αριθμό τους, καθώς και στον όγκο και στην αξία των συναλλαγών...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, η «ακτινογραφία» των καρτών πληρωμών δείχνει αύξηση του αριθμού τους σε περίπου 20 εκατομμύρια ενεργές κάρτες, μέσω των οποίων το 2021 διενεργήθηκαν περίπου 1,7 δισεκατομμύρια συναλλαγές, αξίας 83 δισ. ευρώ. Ειδικότερα:

Ο συνολικός αριθμός των ενεργών καρτών πληρωμών σε κυκλοφορία στο τέλος του 2021 ανήλθε σε 19,7 εκατ., αυξημένος κατά 6% σε σχέση με το 2020.

insider.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.