Εγκρίθηκε με 157 «ναι» η αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ...

 
Με 157 «ναι», δηλαδή το σύνολο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, εγκρίθηκαν οι ρυθμίσεις που προβλέπουν την αποκρατικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Συγκεκριμένα, στην ονομαστική ψηφοφορία επί της επίμαχης τροπολογίας επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, θετικά ψήφισαν οι 157 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ... σύσσωμη η αντιπολίτευση (147 βουλευτές) είπαν «όχι».

Μιλώντας στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι μόνο από την σημερινή κυβέρνηση δόθηκαν 53 εκat. ευρώ, τα οποία εκταμιεύτηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό.  

«Εσείς δεν δώσατε ούτε ένα ευρώ στη ΛΑΡΚΟ. Απλά αυξάνατε τα χρέη. Πληρώνονταν οι εργαζόμενοι και χρωστούσατε παντού», είπε ο ίδιος υπενθυμίζοντας  ότι η χώρα κατηγορήθηκε για δυνητικές παράνομες κρατικές ενισχύσεις, από το 2014 και μετά. 

Απαντώντας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι σε παλαιότερη του επιστολή είχε τονίσει πως πρέπει να σώσουμε όσο πιο πολλές θέσεις εργασίας μπορούμε.  «Είναι δημόσιο συμφέρον να σωθούν οι θέσεις εργασίας; Να μιλήσουμε για την επιστολή που έθεσα όλα τα νομικά επιχειρήματα για να σωθεί η ΛΑΡΚΟ. Επιχειρήματα που εσείς ποτέ δεν χρησιμοποιήσατε. Για το πόσο σημαντικό είναι το νικέλιο σήμερα που χρησιμοποιείται για μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είναι δημόσιο συμφέρον να έχουμε τον έλεγχο στο νικέλιο που είναι στρατηγικής σημασίας για όλη την ΕΕ; Να μιλήσουμε για την τιμή του νικελίου που στην επιστολή έγραφα ότι αναμένεται να ανέβει. Και ανέβηκε», προσέθεσε ο ίδιος...