Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Άρειος Πάγος: Ομάδα με εικονικά τιμολόγια 120 εκατ. ευρώ!

 
Το Α’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με προεδρεύουσα την Ιωάννα Μαργέλλου – Μπουταδάκη, έκρινε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για εικονικά τιμολόγια ύψους 120 εκατ. ευρώ, όπως αποκάλυψε η “Δίκη στο Open”.

Τα τιμολόγια εξέδιδε αθλητικό σωματείο και τρία άτομα καταδικάστηκαν τελεσίδικα...

Ο Αρειος Πάγος διαπίστωσε την παράβαση και δέχτηκε την αναίρεση των καταδικασθέντων μόνο ως προς το ζήτημα του ύψους της ποινής.

Η έκταση της φοροδιαφυγής σε βάρος του ελληνικού δημοσίου είναι απροσδιόριστη, καθώς το αθλητικό σωματείο χρησιμοποίησε εικονικά φορολογικά στοιχεία από την 1η Ιανουαρίου 2006 έως την 31η Δεκεμβρίου 2009.  Ολες οι εξοφλήσεις των τιμολογίων ήταν εικονικές και δήθεν με μετρητά.


Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.