Μασκ: Η νομική ομάδα του Twitter με κατηγορεί για παραβίαση της συμφωνίας εμπιστευτικότητας

 
Ο Έλον Μασκ ανάρτησε το Σάββατο στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η νομική ομάδα τoυ Twitter τον κατηγόρησε για παραβίαση της συμφωνίας εμπιστευτικότητας (NDA) κάνοντας γνωστό ότι το μέγεθος δείγματος για τους ελέγχους της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων σε αυτοματοποιημένους χρήστες ήταν 100, αναφέρει το Reuters.

"Μόλις με κάλεσε το νομικό τμήμα του Twitter για να παραπονεθεί ότι παραβίασα το NDA τους, αποκαλύπτοντας ότι το μέγεθος δείγματος ελέγχου «ρομπότ» λογαριασμών είναι 100!" έγραψε στο Twitter ο Musk, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla...

Ο Μασκ ανάρτησε την Παρασκευή στο Twitter ότι η συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση της εταιρείας, ήταν «προσωρινά σε αναμονή», ενώ αναμένει στοιχεία για το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών της.

Όπως ανέφερε, ζήτησε από την ομάδα του να δοκιμάσει «ένα τυχαίο δείγμα 100 ακολούθων του» στο Twitter για να αναγνωρίσει τα ρομπότ. Η απάντησή του σε μια ερώτηση προκάλεσε την κατηγορία του Twitter.

Όταν ένας χρήστης ζήτησε από τον Μασκ να «διευκρινίσει τη διαδικασία φιλτραρίσματος λογαριασμών bot», απάντησε: «Επέλεξα 100 ως αριθμό μεγέθους δείγματος, γιατί αυτό χρησιμοποιεί το Twitter για να υπολογίσει <5% ψεύτικο/ανεπιθύμητο/διπλότυπο».

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter τα ξημερώματα της Κυριακής ότι δεν έχει δει ακόμη «καμία» ανάλυση που να δείχνει ότι η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης έχει ψεύτικους λογαριασμούς λιγότερο από 5%.

Αργότερα είπε ότι "υπάρχει κάποια πιθανότητα να είναι πάνω από το 90% των καθημερινών ενεργών χρηστών."