Σαγκάη: Αυστηροποιείται το απάνθρωπο lockdown - "Σταματήστε να ρωτάτε γιατί"

 
Αυστηροποιείται το ήδη απάνθρωπο lockdown που έχει επιβληθεί στη Σαγκάη, εδώ και περισσότερο ένα μήνα, με τις αρχές να δίνουν περιθώριο μέχρι τα τέλη του Μαΐου για να επιτευχθεί ο στόχος των "μηδενικών κρουσμάτων".

Σύμφωνα με το Reuters, η πόλη των 25 εκατομμυρίων καταβάλλει μια νέα προσπάθεια για να μηδενίσει τους αριθμούς των κρουσμάτων, δίνοντας παράταση μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα και μετατρέποντας τα μαζικά τεστ σε καθημερινή ρουτίνα των κατοίκων.

Οι αρχές σκόπευαν αρχικά να επιτύχουν τον στόχο τους μέχρι τις 20 Απριλίου, αλλά το κατάφεραν μόνο σε δύο περιοχές.

Οι περιορισμοί πιθανότατα θα διαφέρουν στις 16 συνοικίες της πόλης, καθώς ορισμένες έχουν ήδη πετύχει τον στόχο τους, ωστόσο οι κάτοικοι είπαν ότι τα μέτρα στις μετακινήσεις θα παραμείνουν σε όλους μέχρι τα τέλη Μαΐου, λόγω των φόβων για ανάκαμψη, παρά την πρόσφατη πτώση των κρουσμάτων.

Οι αρχές σε ορισμένες περιοχές της Σαγκάης εξέδωσαν ειδοποιήσεις με τις οποίες διέταζαν τους ανθρώπους να επιστρέψουν στις κατοικίες τους, αφότου τους άφησαν να βγουν έξω για σύντομους περιπάτους και γρήγορες αγορές.

Κάτοικοι από πολλές περιοχές έδειξαν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η κυβέρνηση της πόλης επιταχύνει και επεκτείνει την προσπάθεια να μεταφέρει τις στενές επαφές θετικών κρουσμάτων στα κέντρα καραντίνας.

Πολλοί κάτοικοι είπαν ότι τους ζητήθηκε να μετακομίσουν σε τέτοιες εγκαταστάσεις, παρά το αρνητικό τεστ, αφού εντοπίστηκαν κρούσματα στα κτίριά τους.

Άλλοι κάτοικοι είπαν ότι το Σάββατο (07/05) ενημερώθηκαν πως δεν θα μπορούσαν πλέον να από τις κατοικίες τους ότι δεν θα μπορούσαν πλέον να βγουν στις εξώπορτες των σπιτιών τους ή να λάβουν παραδόσεις με προμήθειες για μια εβδομάδα, ως μέρος των προσπαθειών για την επίτευξη του στόχου για "μηδενικά κρούσματα σε επίπεδο κοινότητας".

Η Σαγκάη καταγράφει χιλιάδες κρούσματα ημερησίως, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι σε κλειστές περιοχές, όπως σε κέντρα καραντίνας και παρόμοιες εγκαταστάσεις, αλλά και σε κτίρια στα οποία οι κάτοικοι απαγορεύεται να βγουν από τις εξώπορτες τους.