H εγκληματική ατζέντα Μακρόν...


 ... σε Ουκρανία, Σαουδική Αραβία, Αφρική...

Την πρώτη φορά που εκλέχτηκε, δήλωσε αγέρωχα: «Οι διπλωματικές-οικονομικές συναλλαγές με Ρωσία, Τουρκία ή Κίνα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την απόκρυψη ζητημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων πίσω από ένα πέπλο σεμνότητας. Ειδάλλως, προδίδουμε τον εαυτό μας». Για κάποιες γειτονιές... μακριά από το Ελιζέ, η πρώτη προεδρική θητεία του ανθρώπου, στον οποίο πολλοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους για το πρότζεκτ ΕΕ, είναι γεμάτη πτώματα, δυστυχία και εκθέσεις ευθυνών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας....
Δέκα ημέρες μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με ένα σοβαρό ύφος ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε μπροστά σε 21 εκατομμύρια Γάλλους τηλεθεατές πως «Ο Πούτιν επέλεξε τον πόλεμο» υπογραμμίζοντας ότι «οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το Κίεβο και πολιορκούν μεγάλες πόλεις. Εκατοντάδες Ουκρανοί άμαχοι έχουν σκοτωθεί» τασσόμενος έτσι «στο πλευρό της Ουκρανίας».

Μερικά από τα πλεονεκτήματα του ρωσικού στρατού είναι οι ειδικές θερμικές κάμερες σε άρματα μάχης που επιτρέπουν τον εντοπισμό του εχθρού και την εξόντωσή του από μεγάλη απόσταση. Επίσης, πολλά μαχητικά SU-30s διαθέτουν εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης ενώ ελικόπτερα Ka-52 διαθέτουν υπερσύγχρονες υπέρυθρες κάμερες για εντοπισμό στόχων τη νύχτα.

O Μακρόν με κράνος «Topowl» που έχουν πουλήσει οι Γάλλοι στους Ρώσους

Γι΄αυτά τα bijou όμως, ο Μακρόν παρέλειψε να αναφέρει ότι είναι… γαλλικά και τα πούλησε ο ίδιος στον Πούτιν! Μπορεί ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβς λε Ντριάν να αποκάλεσε τον Πούτιν «δικτάτορα», αλλά σύμφωνα με έγγραφα που αποκαλύπτει το Disclose, η Γαλλία εξακολουθούσε να πουλάει όπλα στους Ρώσους μέχρι το 2020, παρά το κοινοτικό εμπάγκο όπλων μετά το 2014. Οι Γάλλοι εκμεταλλευόμενοι νομικό παραθυράκι στην ΕΕ, μπορούν ταυτόχρονα να εμφανίζονται αγέρωχα επικριτές των Ρώσων πελατών τους.

Μεταξύ 2015-2020, το Παρίσι παρέδωσε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας στη Μόσχα επιτρέποντας της να εκσυγχρονίσει 1.000 τανκς, μαχητικά και ελικόπτερα που πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν στην Ουκρανία. «Αυτό είναι ένα παράδοξο δεδομένου ότι για χρόνια ο Γάλλος πρόεδρος ήταν απασχολημένος στη διεθνή σκηνή επιδιώκοντας να βρει μια διπλωματική έκβαση για την Ουκρανία και όχι στρατιωτική», παρατηρεί η ερευνητική ομάδα που έκανε την αποκάλυψη. Αυτά όμως είναι η «μύτη» της κορυφής του παγόβουνου.

Ασπασμός με τον «σφαγέα»

Φεύγοντας από την Ουκρανία και πηγαίνοντας προς τη Σαουδική Αραβία, ο Γάλλος πρόεδρος έσπασε ένα άλλο ταμπού: Είναι ο πρώτος δυτικός ηγέτης που επισκέφθηκε τη Σαουδική Αραβία (Δεκ. 2021) μετά την εκτέλεση Κασόγκι. Είχε μάλιστα υποδεχτεί θερμά τον πρίγκιπα Mohammed bin Salman και το 2018. Τι έκανε όμως εκεί ο Γάλλος πρόεδρος;


O Γάλλος πρόεδρος στο Ριάντ τον Δεκέμβριο 2021

Υπέγραψε με τους Σαουδάραβες συμβόλαιο-μαμούθ 16 δισ. ευρώ για πώληση 80 αναβαθμισμένων Rafale, ερεθίζοντας τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Ο Μακρόν θα πρέπει να μιλήσει ανοιχτά ενάντια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανέφερε το Human Rights Watch ενόψει της επίσκεψης Μακρόν υπογραμμίζοντας πως «οι πωλήσεις γαλλικών όπλων και η προστασία αμφίβολων στρατιωτικών συνεργασιών στο όνομα της αντι-τρομοκρατίας και εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα παραμείνουν μια κηλίδα στο διπλωματικό ιστορικό του Μακρόν».

Η οργάνωση δεν έχει άδικο. Η Σαουδική Αραβία πρωταγωνιστεί σε αυτό που ο ΟΗΕ χαρακτήρισε τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, με τον αξιωματούχο του, Mark Lowcock να την αποκαλεί «Αποκάλυψη». Από το 2015 οι γαλαζοαίματοι Σαουδάραβες ηγούνται ενός αραβικού Άξονα επτά κρατών που βομβαρδίζει και επιβάλει εμπάργκο στην Υεμένη ώστε να εξοντώσουν τους σιίτες Χούτι και να επαναφέρουν στη χώρα το προηγούμενο καθεστώς.

Οι υπουργοί του Μακρόν μήπως ήξεραν;

Στην προσπάθειά του να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, ο πρώην πρωθυπουργός του Μακρόν, Edouard Philippe, υποστήριξε πως τα γαλλικά όπλα στη Σαουδική Αραβία είναι αμυντικά με αποστολή την αποτροπή επιθέσεων. Άραγε τα επιθετικά σκάφη Combattante FS56 με τεχνολογία Στελθ, τα οχήματα υποστήριξης πεζικού Vab Mk3 της Renault, τα 6Χ6 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με πυροβόλα 155 mm, τα σκάφη της CMN Group και τα ηλεκτρονικά συστήματα για βομβαρδισμούς ακριβείας της Thales Group είναι αμυντικά; Τον Μάρτιο του 2018 ο Ζαν-Ιβς λε Ντριάν ομολόγησε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής πως «είναι ένας παράλογος πόλεμος» και «είναι αλήθεια ότι χρησιμοποιούνται σαουδαραβικά όπλα».

Από την πλευρά της, η υπουργός Άμυνας  Florence Parly -της οποίας ο σύζυγος έχει χρηματίσει μέλος του Δ.Σ. του κολοσσού Thales Group- δικαιολογήθηκε στο γαλλικό ραδιόφωνο France Inter (Φεβ.2018) πως «από την ώρα που παραδίδονται τα όπλα σε μια χώρα ελέγχονται, ωστόσο μπορεί να ξεσπάσει κάποια σύγκρουση. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα ξέσπαγε πόλεμος στην Υεμένη; Πολλές χώρες αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση όταν δίνουν όπλα σε άλλες χώρες τα οποία δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται».
 
Την υπουργό όμως διαψεύδει έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας καθώς «φαίνεται αδιαμφισβήτητο σήμερα ότι η Γαλλία γνώριζε τις παραβιάσεις από τα διάφορα μέρη στη σύγκρουση της Υεμένης. Η στάση της Γαλλίας είναι ακόμη πιο σοβαρή, διότι έχει υποχρέωση βάσει του διεθνούς δικαίου, ακόμη και αν δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος της τρέχουσας σύγκρουσης, να εφαρμόζει τις Συμβάσεις της Γενεύης υπό όλες τις περιστάσεις και να αποφεύγει να συνδράμει στη διάπραξη παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου». Επίσης, έγγραφα που ήρθαν στο φως, δείχνουν ότι αναμφίβολα, τα γαλλικά όπλα χρησιμοποιούνται εναντίον αμάχων. Το ίδιο επιβεβαιώνει και η διαρροή εγγράφων της γαλλικής Διεύθυνσης Στρατιωτικής Αντικατασκοπίας και η δημοσιοποίησή τους από το Disclose. Έτσι αποδεικνύεται αυτό που καταγγέλλει η οργάνωση ADHRB, ότι οι Γάλλοι στην πραγματικότητα έχουν επιλέξει να είναι εμπόλεμο μέρος.

Για να διαβασετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...