ΗΑΕ: Η e& απέκτησε το 9,8% της Vodafone


 Η τηλεπικοινωνιακή εταιρία e& των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απέκτησε το 9,8% της Vodafone, με την αξία του μετοχικού πακέτου να ανέρχεται σε 4,4 δισ. δολάρια. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η e& προέβη στην κίνηση σε μια προσπάθεια της να επεκτείνει διεθνώς τις δραστηριότητές της.

Η εταιρεία, παλαιότερα γνωστή ως Etisalat Group, πρόσφερε περίπου 130 πένες (1,59 $) ανά μετοχή για το μερίδιο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg...

Αυτό είναι ένα premium περίπου 10% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Vodafone στις 117,82 πένες την Παρασκευή. Η αγορά καθιστά την εταιρεία με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον μεγαλύτερο μέτοχο της Vodafone, μπροστά από την BlackRock Inc., την Vanguard Group Inc. και την HSBC Holdings, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η ελεγχόμενη από το κράτος e& σχεδιάζει να παραμείνει μακροπρόθεσμος επενδυτής στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία και δεν θα κάνει περαιτέρω προσφορά για την υπόλοιπη Vodafone, ανέφερε σε ανακοίνωση της η e&. Ο όμιλος «έκανε την επένδυση στη Vodafone για να αποκτήσει σημαντική θέση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στη συνδεσιμότητα και τις ψηφιακές υπηρεσίες» και θέλει να αναπτύξει ευκαιρίες για εμπορικές συνεργασίες, ανέφερε η εταιρεία.

Οι μετοχές της Vodafone αυξήθηκαν σχεδόν κατά 5% φέτος, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται σχεδόν στο μισό από το υψηλό του 2018 και κοντά στα χαμηλά του κραχ των εταιρειών dot-com το 2002.