Πόσο ορατός είναι ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης – Οι «άμυνες» της Ελλάδας και η τρέχουσα κατάσταση

 
Σε θέση μάχης, ώστε το επιθετικό κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα να μην μετεξελιχθεί σε μια ευρύτατη επισιτιστική κρίση με απρόβλεπτες διαστάσεις, βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, την ώρα που πληθαίνουν οι διεθνείς «φωνές» για παγκόσμιο λιμό στη σκιά του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Οι αναταραχές που έχει επιφέρει στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ολοένα και διευρύνονται, τα προβλήματα αυξάνονται...

, ενώ όπως είναι φυσικό τα απόνερα της κρίσης φτάνουν μέχρι και την πόρτα της χώρας μας. Ωστόσο, παρά τη διευρυμένη ανησυχία για τους κινδύνους που ενέχει μια παρατεταμένη πολεμική σύγκρουση, παράγοντες της αγοράς διαβεβαιώνουν πως η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει θέμα επισιτιστικής επάρκειας.

Οι ίδιοι προειδοποιούν, όμως, πως το σπιράλ ανόδου των τιμών σε πρώτες ύλες, ενέργεια, μεταφορές που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες και έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία ναρκοθετεί τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, βυθίζοντάς την ολοένα και πιο βαθιά στο πληθωριστικό «τούνελ», με βαρύτατες συνέπειες στα εισοδήματα και την πορεία της κατανάλωσης.