Βρετανία: Αυξάνεται η ανησυχία ύστερα από τις δυσοίωνες προβλέψεις της ΒοΕ για διψήφιο πληθωρισμό

0


 Το Ηνωμένο Βασίλειο, που ήδη διέρχεται «ζόρια», φαίνεται έτοιμο να υποφέρει περισσότερο μετά την προειδοποίηση της Τράπεζας της Αγγλίας για ύφεση, με τις πιο προοπτικές που ανακοίνωσε η BoE να είναι οι πιο δυσοίωνες από οποιαδήποτε άλλη μεγάλης κεντρικής τράπεζας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η λίρα υποχώρησε στο πιο χαμηλό επίπεδο από τον Ιούνιο του 2020 και οι χρηματογορές στοιχηματίζουν όλο και περισσότερο σε περαιτέρω απώλειες. Οι αναλυτές στρατηγικής των τραπεζών αναμένουν ότι οι μετοχές που επικεντρώνονται στην εγχώρια οικονομία θα συνεχίσουν να υποαποδίδουν, ενώ ο κίνδυνος για τα εταιρικά χρέη αυξάνεται...

Η άποψη της αγοράς έχει γίνει πιο αρνητική αφού η BοE ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει πληθωρισμό που θα ανέλθει στο 10% φέτος, οδηγώντας σε απώλειες θέσεων εργασίας και οικονομική στασιμότητα. Είναι τόσο κακή η προοπτική που η αγορά στρέφεται στα βραχυπρόθεσμα κρατικά ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου ως καταφύγιο, καθώς στοιχηματίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα καταλήξουν να μειώσουν τα επιτόκια για να στηρίξουν την οικονομία.

«Το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα είναι πολύ πιο αδύναμο από το πρώτο εξάμηνο», δήλωσε ο Steven Major, της HSBC, σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Ανέφερε ότι ο διοικητής της BοE Andrew Bailey ήταν «ειλικρινής» σχετικά με τους κινδύνους ύφεσης, προσθέτοντας ότι το παράθυρο για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων μπορεί να μην είναι ανοιχτό για πολύ.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της Αγγλίας, το τίμημα για την τιθάσευση του πληθωρισμού μπορεί να ανέλθει σε 600.000 χαμένες θέσεις εργασίας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)