Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Ποιος φταίει για την άνοδο του πληθωρισμού;

 «Φίλε μου δεν έχω καμία διάθεση να σου χαλάσω τις ολιγοήμερες διακοπές σου, πολύ δε περισσότερο που ξέρω και που θα είσαι…». Η εισαγωγή με την οποία άρχιζε το email που έλαβα από τον κ. Χ, δεν με καθησύχασε, αλλά έτσι κι αλλιώς ήξερα ότι θα έχει ενδιαφέρον.

«Αυτό που με στενοχωρεί, αλήθεια το λέω ότι σε συμπονώ», συνέχισε αλλάζοντας κατεύθυνση, «είναι ότι εκεί που είσαι θα τελείς ουσιαστικά «υπό περιορισμό», αν αποφασίσεις να πειθαρχήσεις στις εντολές των γιατρών, σύμφωνα με αυτά που μου είπες την τελευταία που μιλήσαμε. Πως θα γίνει να είσαι στο Οροπέδιο και να μη…

τιμήσεις την εγχώρια ρακή και το γραβιεράκι του Συνεταιρισμού; Από εμένα πάντως έχεις απέραντη κατανόηση για πλήρη απειθαρχία. Μόνο να μη ξεχάσεις στην επιστροφή να μου φέρεις δύο κομμάτια γραβιεράκι. Βλέπεις και ‘γω πρέπει να το μειώσω...

Έρχομαι όμως στο θέμα για το οποίο αποφάσισα να σου γράψω αυτό το σημείωμα. Βρήκα κάποια στοιχεία τόσο από ένα πρόσφατο κείμενο της BIS (Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών), όσο και από μια μελέτη του Economic Policy Institute που πρόσκειται στο Δημοκρατικό Κόμμα). Και τα δύο κείμενα συγκλίνουν σε ένα συμπέρασμα το οποίο θέτει ερωτηματικά και για την «γραμμή» των Κεντρικών Τραπεζών.

https://www.insider.gr/stiles/oikonografima/226133/poios-ftaiei-gia-tin-anodo-toy-plithorismoy

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.