Με βρώμικους συρμούς...

0

 
Μετακινήσεις με συρμούς χωρίς κλιματιστικά επιφυλάσσει στο επιβατικό κοινό η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) μέσα στο καλοκαίρι, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό... σιδηρόδρομο (Γραμμή 1), οι οποίοι κάνουν λόγο και για «εκπτώσεις» τόσο σε ζητήματα καθαριότητας όσο και ασφάλειας. 

Ως αιτία για όλα αυτά η Ενωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ αναδεικνύει τη διαχρονική έλλειψη συρμών εξαιτίας της οποίας έχουν ενσωματωθεί στο δίκτυο τέσσερις συρμοί 1ης γενιάς του μετρό, οι οποίοι όμως επειδή είναι σχεδιασμένοι για υπόγειο δίκτυο, διαθέτουν μικρά παράθυρα και δεν έχουν κλιματισμό: «Η προσθήκη αυτών των συρμών θα αναγκάσει τους επιβάτες να «απολαύσουν» δωρεάν σάουνα, προσφορά της ΣΤΑ.ΣΥ και του Υπουργείου Μεταφορών» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

«Μέχρι στιγμής έχουν έρθει 4 τέτοιοι γαλλικοί συρμοί» λέει στο «ethnos.gr» ο πρόεδρος της Ενωσης, Πάνος Κοντογιάννης και προσθέτει: «Αφού η εταιρία δεν κατάφερε να λύσει το ζήτημα με την προμήθεια ανταλλακτικών, αναγκάζεται να φέρει συρμούς χωρίς κλιματισμό. Φοβόμαστε ότι θα ζήσουμε λιποθυμίες σε συνθήκες καύσωνα».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι η έλλειψη εφεδρικών συρμών έχει ήδη οδηγήσει και στη δρομολόγηση τρένων, τα οποία προηγουμένως δεν έχουν περάσει από πλυντήριο, όπως προβλέπεται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. «Χιλιάδες επιβάτες μπαίνουν, κάθε μέρα, σε βρώμικους συρμούς, διότι η Διοίκηση των «άριστων» Golden boys προκειμένου να έχει έστω την ελάχιστη διαθεσιμότητα επιλέγει να κάνει εκπτώσεις στην καθαριότητά τους και όχι μόνο» επισημαίνεται στην ανακοίνωσή τους. 

Οπως εξηγεί ο κ. Κοντογιάννης, κάποια τρένα ουσιαστικά βγαίνουν βρώμικα για δρομολόγια εδω και περίπου ένα μήνα, ενώ έχουμε πληροφορίες και για βλάβες που χαρακτηρίζονται μικρές. Η κατάσταση γίνεται χειρότερη, με τις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς εάν παρουσιαστεί βλάβη σε κλιματιστικό ενός συρμού, τίθεται εκτός λειτουργίας, ελλείψει ανταλλακτικών», σημειώνει ο κ. Κοντογιάννης.

Και όλα αυτά σε μία εταιρία, η οποία εδώ και κάποιο διάστημα είναι ουσιαστικά ακέφαλη, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι εργαζόμενοι, έχει παραιτηθεί και ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος Χάρης Δαμάσκος, ο οποίος ανελαβε καθήκοντα μετά την παραίτηση του Νίκου Χαιρέτα, χωρίς ακόμα να έχει αντικατασταθεί.

«Ενώ η επιβατική κίνηση στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς αυξάνεται, λόγω του τουρισμού και της μείωσης των μετακινήσεων με Ι.Χ από τη δραματική άνοδο των τιμών στα καύσιμα, η «αόρατη» Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. εγκατέλειψε στη τύχη τους επιβάτες και εργαζόμενους», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Μαρία Λιλιοπούλου

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)