Βρετανία: Ο υπουργός Οικονομικών στη λίστα των υπερπλουσίων, εν μέσω της ακρίβειας στη χώρα

0

 
Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ και η σύζυγος του, Ακσάτα Μούρτθι, βρίσκονται στη λίστα με τους 250 πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας που δημοσίευσαν οι Sunday Times.

Με παρουσία στη θέση 222 της λίστας, η περιουσία του ζευγαριού ανέρχεται σε 730 εκατ. στερλίνες και προέρχεται κυρίως από τον πλούτο της Μούρτθι, που είναι κόρη του Ινδού μεγιστάνα του τεχνολογικού ομίλου Infosys, κατέχοντας το 0,9% της εταιρείας....

Σημειώνεται πως ο Σούνακ ήταν αναλυτής της Goldman Sachs και ανέβαλε τη θέση του υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον το 2020, όντας 39 ετών.

Προ ημερών και σχολιάζοντας τον πληθωρισμό και την ακρίβεια στη Βρετανία, ο ίδιος είχε δηλώσει «οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι οικονομικά»... Οι δηλώσεις του έγιναν μετά από τη διαμόρφωση του πληθωρισμού στη χώρα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Στην πρώτη θέση της λίστας των Sunday Times είναι τα αδέρφια Χιντούγκα, του ομώνυμου ομίλου με δραστηριότητες από την αυτοκίνηση έως τα χρηματοπιστωτικά και περιουσία που ξεπερνά τα 28 δισ. δολάρια.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)